College staat tankstation aan toegangsweg Circuit Zandvoort toe

Het college van burgemeester en wethouders staat het tankstation aan de toegangsweg van het CM.Com Circuit Zandvoort gewoon toe, omdat de aanvraag is getoetst aan de regels op het geldende bestemmingsplan ‘Circuitgebied’. Om die reden is in december van het afgelopen jaar een omgevingsvergunning verleend voor het verplaatsen van het Shell tankstation uit het paddock achter de pitcomplex naar de toegangsweg.

Tankstation kan op basis van bestemmingsplan

Volgens verantwoordelijk wethouder Raymond van Haeften dat op basis van de planregels op deze locatie een tankstation kan. Een tankstation op het terrein van het circuit is volgens de wethouder hiermee toegestaan voor gebruikers van het circuit. Daar vallen volgens hem het personeel en raceteams onder, maar ook de bezoekers die bijvoorbeeld willen parkeren op het parkeerterrein achter de hoofdtribune op het circuit. Met deze uitleg geeft de wethouder ook antwoord op de vragen die zijn gesteld door de PVV Zandvoort.

Circuitterrein niet openbaar toegankelijk

,,Bij de toets aan het bestemmingsplan is meegewogen dat het circuitterrein niet openbaar toegankelijk is en door middel van een slagboom is afgesloten”, zegt Van Haeften. De wethouder doelt op het hek aan de Burgemeester van Alphenstraat die kan worden gesloten, als het circuit niet meer wordt gebruikt. ,,Ook is bij de ingang van het circuit een bord ‘verboden toegang voor onbevoegden’ geplaatst”, zegt Van Haeften. Wat ook belangrijk is voor de plaats van het barndstofstation aan de toegangsweg.

Geen overtredingen

Volgens de wethouder zijn door de toezichthouder van de Omgevingsdienst IJmond bij recente controles geen overtredingen van het bestemmingsplan geconstateerd. ,,Navraag bij het circuit leert dat bij het tankstation Shell alleen premium brandstoffen (V-power) worden verkocht, welke voor gewoon gebruik minder gangbaar is en ook duurder zijn dan de standaard brandstoffen”, zegt Van Haeften. Wel moet het Zandvoortse circuit volgens de wethouder er voor zorgen dat dat de slagboom de hele dag in werking moet te zijn.

Cookieinstellingen