Boulevard Paulus Loot ondergaat gedaanteverwisseling

Foto: Jaap Koper

Het is al min of meer bekend dat de Gemeente Zandvoort de Boulevard Paulus Loot onder handen gaat nemen en een gedaanteverwisseling krijgt. Kortom de zuidboulevard van Zandvoort gaat binnenkort op de schop. De gemeente wil een moderne en veilige boulevard met meer groen, die zowel in de zomer als in de winter aantrekkelijk is om over de boulevard te wandelen en er te verblijven.

Ter inzage

Dat betekent ook dat het voorlopige ontwerp van de boulevard ter inzage ligt, waarbij de inwoners van Zandvoort nog het één ander kunnen inbrengen voordat het plan door de gemeente ook wordt uitgevoerd. Vanaf het najaar van 2021 wil de gemeente starten met de werkzaamheden. Daarop vooruitlopend gaat de gemeente deze winter de riolering al vervangen.

Fietsstraat

Een van de veranderingen die de Boulevard Paulus Loot ondergaat, is een verandering waarbij een gedeelte wordt ingericht als fietsstraat. De fietsstraat loopt vanaf de Thorbeckestraat naar het zuiden en het fietsverkeer is in twee richtingen. Autoverkeer blijft voorlopig in zuidelijke richting rijden, maar het blijft mogelijk om op termijn de rijrichting om te keren.

Parkeerplaatsen

Een heikel punt zijn de parkeerplaatsen. Deze komen aan de westzijde van de Boulevard. Daardoor komt er tussen het wandelgedeelte en de rijbaan een groenstrook met helmgras. Ten noorden van de Thorbeckestraat krijgt de Boulevard nog meer een inrichting als wandel- en verblijfsgebied waardoor er een vanzelfsprekende overgang ontstaat naar het Badhuisplein.

Reageren

De gemeente heeft op dit moment het concept Voorlopig Ontwerp voor de Boulevard Paulus Loot ter inzage gelegd. Reageren kan op het concept Voorlopig Ontwerp tot 17 november 2020 via zandvoortboulevard.nl of door een zienswijze in te dienen per mail of brief. Dit kan per e-mail via [email protected] of per brief via Gemeente Zandvoort, Postbus 2, 2040 AA Zandvoort, t.a.v. W.A.W. Vroom. Meer informatie is te vinden op de gemeentelijke website.

Cookieinstellingen