Parkeren heet hangijzer bij voorlopig ontwerp herinrichting Paulus Loot

Foto: Jaap Koper

Het parkeren bij de plannen voor de herinrichting van de Boulevard Paulus Loot blijft een heet hangzijzer, nu de gemeente Zandvoort nieuwsgierig is naar de zienswijze van de inwoners over de gedaanteverwisseling van de zuidboulevard. Namens de VVD Zandvoort wil raadslid Hans Drommel weten met de compensatie elders voor de parkeerplaatsen die komen te vervallen, waarbij de raad een aangepast Schetsontwerp krijgt als niet lukt om de parkeerplaatsen die vervallen elders te compenseren.

Compensatie parkeerplaatsen nog onduidelijk

Drommel verwijst naar een besluit van het college eind september om het concept Voorlopig Ontwerp voor de herinrichting van de Boulevard Paulus Loot vast te stellen en deze vrij te geven voor de inspraak procedure. Volgens Drommel is op 21 mei 2019 in een vastgesteld Schetsontwerp Boulevard Paulus Loot een Voorlopig Ontwerp opgesteld. Dat bewuste Schetsontwerp met de passage over de compensatie van de paarkeerplaatsen is nu waar de schoen wringt bij de Zandvoortse liberalen.

Compensatie moet worden afgewogen in parkeerbeleidsplan

Drommel refereert naar de opmerkingen van het college in een raadsinformatiebrief van november 2019 waar op basis van tellingen het niet nodig is om de ongeveer 200 parkeerplaatsen te compenseren en dat de daadwerkelijke compensatie afgewogen moet worden op basis van het parkeerbeleidsplan. ,,In het coalitieakkoord zijn afspraken gemaakt over het parkeerbeleid. Deze afspraken worden verwerkt in het Parkeerbeleidsplan en vormen het uitgangspunt voor de compensatie van de op te heffen parkeerplaatsen aan de boulevard”, zegt Drommel.

Aangepast Voorlopig Ontwerp

Het raadslid wil van het college weten of zij met een een aangepast Voorlopig Ontwerp komen dat wel voldoet aan het resultaat om parkeerplaatsen te compenseren. Daarvan wil Drommel een overzicht ontvangen met een overzicht van parkeerplekken dit wel ter compensatie kunnen worden gevonden of gerealiseerd.

Strijdige belangen

Als laatste wijst Drommel op het collegebesluit waarbij het gemeentebestuur refereert naar mogelijk strijdige belangen die vooral manifest kunnen worden door de inspraakprocedure. Volgens het liberale raadslid wijst het college er terecht op dat het Schetsontwerp met de door de raad vastgesteld uitgangspunten leidend is. Wel vind Drommel dat deze uitganspunten duidelijk worden
gepubliceerd naar de inwoners van Zandvoort.

Cookieinstellingen