Nieuwjaardsuik voor 2021 in Zandvoort afgeblazen

Niet verrassend is het bericht om de Nieuwjaardsuik van 2021 af te blazen, omdat het niet verantwoord is om met grote aantallen op het strand een frisse duik te nemen in het zeewater. Toch heeft de gemeente Zandvoort vandaag een persbericht laten uitgaan om het nog te onderstrepen. Het risico op besmettingen met coronavirus is te groot en zeker nu in een periode van een gedeeltelijke lockdown.

(bewerkt persbericht gemeente Zandvoort)

Geen mogelijkheid voor verantwoorde duik

Het is zoals de gemeente Zandvoort het zelf in het persbericht verwoord. ,,Ten tijde van deze coronapandemie zien de stichting en de Gemeente Zandvoort geen mogelijkheid om de populaire Nieuwjaarsduik veilig te organiseren voor haar deelnemers”, zegt de gemeente. In andere jaren trekt de Nieuwjaarsduik in Zandvoort duizenden bezoekers uit de hele regio.

Geen reddingsdiensten aanwezig op 1 januari

Nu de Nieuwjaarsduik niet doorgaat zijn er ook geen reddingsdiensten aanwezig op 1 januari, die normaal gesproken zorgen voor de veiligheid van de nieuwjaarsduikers. De gemeente raadt iedereen ook zeer dringend af om alsnog op 1 januari de Noordzee in te duiken. ,,Dit zal namelijk zeker niet zonder risico zijn, gezien de lage temperatuur van het water en mogelijke gevaarlijke stroming”, zegt de gemeente in het persbericht.

Hoop op betere tijden

De stichting hoopt net – als iedereen – op betere tijden waarin op een verantwoorde manier de duik kan worden georganiseerd, met de gebruikelijke kop snert achteraf. Op dit moment worden alternatieven overwogen. Houdt daarom de facebookpagina en de website van de Nieuwjaarsduik Zandvoort in de gaten!

Cookieinstellingen