Parkeren en grondexploitatie bij Badhuisplein en Entree heikel punt voor Ouderenpartij Zandvoort

Als deze week in de raadscommissie de visie over het Badhuisplein en De Entree van Zandvoort aan de orde komen, wil de Ouderenpartij Zandvoort (OPZ) de nodige duidelijkheid hebben over het parkeren en de grondexploitatie in beide gebieden. Fractievoorzitter Peter Kramer heeft namens zijn partij daar de nodige vragen over in de richting van het college.

Parkeerplaatsen

Voor het Badhuisplein constateert Kramer dat de benodigde parkeerplaatsen voor het hotel, de woningen en de voorzieningen, nog niet verder zijn uitgewerkt. De voorman van de grootste raadsfractie wil van het college weten met welk aantal parkeerplaatsen rekening moet worden gehouden bij een parkeernormering op basis van het huidige beleid. Voor De Entree geldt hetzelfde maar komt nog eens bij dat hij wil weten wat er gaat gebeuren met het aantal openbare parkeerplaatsen die komen te vervallen bij de huidige planvorming en waar deze worden deze gecompenseerd. Het gaat volgens OPZ vooral om het gebied ten Noorden van het Palacegebied.

Grondexploitatie

Ook heeft Kramer de nodige vragen bij de visie op de grondexploitatie van het Badhuisplein. ,, Om de visie voor het noordelijk deel uit te kunnen voeren moeten alle panden aan de noordzijde, behalve Flatgebouw Rotonde, worden aangekocht”, zegt Kramer. Een van de punten waar hij meer wil weten waar het college de aan te kopen wil gaan verantwoorden, omdat volgens hem deze bedragen bij de verwerving niet zichtbaar zijn. De vraag is of deze verwerving terug is te zien in de grondexploitatie.

Palacegebied

De Entree

Bij de verwerving van gronden in het gebied van De Entree ligt dat weer anders. Volgens Kramer is in de grondexploitatie voor 2020 een bedrag gereserveerd voor verwerving. De fractievoorzitter wil weten welke verwerving of verwervingen het betreft en of deze zijn gerealiseerd. Verder wil Kramer weten of de dag winkels aan de Engelbertstraat, in eigendom zijn voorzien in het gereserveerde bedrag voor verwerving in de grondexploitatie.

Cookieinstellingen