Wijziging bestemmingsplan noodzakelijk voor bouw tennishal bij Duintjesveld

Foto: Google Streetview

De afgelopen tijd heeft de gemeente Zandvoort een uitgebreid onderzoek gedaan naar een locatie voor een tennishal van vier banen op Duintjesveld, waarbij het noodzakelijk is om het bestemmingsplan te wijzigen. Het onderzoek voor de bouw is nu in een beslissende fase terecht gekomen, waarbij de gemeenteraad een aantal opties krijgt voor de exacte plaats van de hal. Uiteindelijk denkt het college van burgemeester en wethouders aan twee plaatsen en dat zijn de huidige locatie van ZSC’04 of een locatie tussen golfclubhuis The Dunes en de Korverhal.

Keuze voor plaats bij The Dunes en Korverhal

De plaats waar nu ZSC’04 hun sportactiviteiten uitvoeren, past binnen het bestemmingsplan, maar de keuze voor de plaats van de hal lijkt zich toch toe te spitsen op de tweede locatie bij de Korverhal en het clubhuis van The Dunes. Volgens verantwoordelijk wethouder Raymond van Haeften is voor deze locatie gekozen omdat hiervoor veel meer steun is vanuit de huidige gebruikers van Duintjesveld.

Verhuizen

,,Ook de Stichting Bevordering Tennissport Zandvoort 365 kan zich vinden in de keuze voor deze locatie. Voor ZSC’04 betekent dit dat zij zullen verhuizen. Gesprekken hiervoor zijn gevoerd en de oplossing hiervoor is gevonden in een verhuizing naar het clubhuis van SV Zandvoort, aan de Duintjesveldweg 7″, zegt Van Haeften.

Beide clubs geloven in een samenwerking

Volgens de wethouder geloven beide clubs geloven in een samenwerking in het clubhuis van SV Zandvoort, als er nieuwe buiten-tennisvelden worden aangelegd ten westen van het clubhuis. ,,De voorbereidingen om hier twee multifunctionele tennisvelden te maken zijn vergevorderd”, zegt Van Haeften. Als deze buiten tennisbanen er komen zullen deze voor alle gebruikers van Duintjesveld te gebruiken zijn.

Samenwerkingsovereenkomst

De wethouder verwacht dat ZSC ’04 dus zonder problemen kan verhuizen. ,,De samenwerkingsovereenkomst ligt momenteel bij de Stichting Bevordering Tennissport Zandvoort 365 beide clubs geloven in een samenwerking ter ondertekening. Hierin worden afspraken gemaakt onder welke voorwaarden de gemeente Zandvoort een bijdrage beschikbaar stelt aan de stichting. Deze bijdrage is gebaseerd op een uitgewerkte businesscase, welke onderdeel is van de overeenkomst. Vervolgens wordt de samenwerkingsovereenkomst aan de gemeenteraad voorgelegd ter vaststelling. De bestemmingsplanwijziging wordt op korte termijn opgestart”, zegt Van Haeften.

Cookieinstellingen