Ook Groen Links Zandvoort en Bentveld komt met suggesties uit het Zandvoortse coronafonds

Foto: Pixabay Falco CC0 Creative Commons

Net als de Ouderenpartij Zandvoort (OPZ) komt ook Groen Links Zandvoort en Bentveld met een aantal suggesties voor het coronafonds. De progressieve raadsfractie wijst al op het initiatief van ‘Prakkie and More’ op Facebook.

Waardering over aanpak

Groen Links spreekt in de brief naar het college de waardering uit over de aanpak, alleen denkt de progressieve partij in de badplaats dat het nog beter kan. Groen Links komt met het idee van een Zandvoortbon, waarbij elke Zandvoorter, jong of oud, krijgt een bon met een waarde van 100 euro die bij één van de vele Zandvoortse ondernemingen is in te wisselen. Het moet niet uitmaken waar dat gebeurt.

Passende attentie

Aandacht is er ook voor een passende attentie die een groep mensen moet krijgen omdat deze in deze pandemie ervoor hebben gezorgd dat Zandvoort heeft kunnen blijven draaien. Volgens raadslid Karim El Gebaly kan dit zijn in de vorm van een klein extraatje of een cadeau. ,,Zij verdienen dit. Zeker nu onze regering landelijk hen dreigt te vergeten”, zegt El Gebaly.

Zandvoortse verenigingen

Andere groepen die aandacht verdienen zijn de Zandvoortse verschillende verenigingen. Zowel op het culturele vlak als het sportieve vlak draaien deze verenigingen door de corona crisis op verlies. ,,De kans dat mensen bezuinigen op abonnementen op sportverenigingen en clubs is ook reëel. Ter compensatie hiervan, stellen wij voor dat we als gemeente voor iedereen die dit jaar (2020) lid is bij één van onze clubs, volgend jaar (2021) de helft van de contributie voor onze rekening nemen. De leden kunnen daarbij ook besluiten de contributie zelf te betalen en de helft die de gemeente zou meebetalen te doneren aan de sportvereniging”, zegt El Gebaly.

Verschillende suggesties

Verder zijn er suggesties rondom de side events van de Formule 1, het gebruik van het leegstaande deel van het raadhuis, het verlenen van korting op de gemeentelijke kosten die een ondernemer in een jaar moet maken, het stimuleren van ontmoetingen en bewegen in de buitenruimte en een deel van het fonds uit laten geven voor en door jongeren.

Bedragen voor wijken

Daarnaast heeft Groen Links ook een voorstel om elke wijk een bedrag (afhankelijk van de grote van de wijk) te geven die zij zelf mogen investeren in iets dat in hun wijk gaat komen. Iets waarvan de mensen zelf denken dat dat goed is voor de toekomst van hun wijk. Volgens de progressieve partij kan dit zijn voor bijvoorbeeld een wijkmoestuin, een plek om samen te komen of een buurtfeest.

Muurschilderingen, ideeënbus en festival

Andere suggesties van Groen Links Zandvoort en Bentveld zijn om in samenwerking met Zandvoortse kunstenaars een mooie muurschildering te ontwikkelen, die Zandvoort typeert in deze crisis. De bedoeling is dat deze wordt gemaakt door inwoners uit de badplaats. De laatste suggesties zijn het openen van een digitale ideeënbus, waarin Zandvoorters het eerste kwartaal van 2021 ideeën kunnen inbrengen en om een festival te organiseren als de crisis tot een einde is gekomen.

Cookieinstellingen