Nauwe samenwerking met de lokale ondernemers bij oprichting van stichting side-events rondom Formule 1

Foto: Wim Meijer Fotografie

De gemeente gaat nauw samenwerken met de lokale ondernemers bij de oprichting van de stichting die zich bezig gaat houden met de side-events rondom de Formule 1. ,,Bij voorkeur neemt een vertegenwoordiger van ondernemend Zandvoort zitting in de Raad van Advies”, zegt wethouder Raymond van Haeften.

Raad van Advies

De wethouder reageert hiermee op onder meer vragen van de Ouderenpartij Zandvoort (OPZ) over dit onderwerp. De Raad van Advies die de gemeente toevoegt heeft te maken dat een aantal activiteiten doorlopen in het dorpscentrum van Zandvoort. Volgens Van Haeften is in de Visie side events het belang van samenwerking met lokale ondernemers beschreven. De gemeente wil deze visie later omzetten in een concessieovereenkomst met de op te richten stichting.

Financiële relatie

De gemeente heeft voor deze vorm van een overeenkomst gekozen omdat zij een financiële relatie aan gaat met de stichting. Dat gaat volgens de wethouder verder dan het geven van bindende adviezen aan een stichting. ,,Die financiële relatie kan in de vorm van een subsidie of concessieovereenkomst. In het Raadvoorstel zijn de voor- en nadelen hiervan beschreven. Er is
gekozen voor een concessieovereenkomst”, zegt Van Haeften.

Termijn

Een ander belangrijk punt is de termijn waar binnen dit moet worden geregeld. De gemeente Zandvoort werkt nu aan een planning om te bepalen wanneer de evenementenvergunning voor de side events bij de gemeente binnen moet zijn om in behandeling te worden genomen. Vervolgens wordt de vergunning door de gemeente getoetst. Uiteraard is er na vergunningverlening, net als bij andere evenementen, de mogelijkheid om binnen de bezwaartermijn van 6 weken bezwaar te maken. De vergunningaanvraag wordt zoals gebruikelijk openbaar gepubliceerd en vanaf dat moment is er ook de mogelijkheid om de vergunning in te zien.

Cookieinstellingen