Archeologische werkzaamheden Watertorenplein in beeld

De Zandvoorter Jelmer Koper is op pad geweest om voor zijn journalistieke opleiding een reportage te maken van wat er in zijn woonplaats gebeurd en heeft een verslag gemaakt van de archeologische werkzaamheden op het Watertorenplein. De jonge student die in Zandvoort bijdragen levert voor ZFM Zandvoort en Zandvoort Inside is afgelopen week naar de parkeerplaats gegaan waar bouwpersoneel op zoek is naar mogelijke historische vondsten.

Graven en bouwen

Of zoals Koper het zelf zegt op zijn YouTubekanaal: ,,Eerst graven dan bouwen. Archeologenbureau Argo uit Zaandam voerde afgelopen week een onderzoek uit op het watertorenplein in Zandvoort. Dit is de laatste stap voordat daar kan worden begonnen aan de ontwikkeling van woningbouw. Maar wat komt er eigenlijk allemaal kijken bij zo’n archeologisch onderzoek?”, vraagt hij zich af. Op de bouwplaats spreekt de student met archeoloog Marc Baggerman over het verloop van de week in de afrondende fase van het onderzoek. Dat onderzoek is afgelopen week afgerond.

Snelheid belangrijk 

Het bureau uit Zaandam presenteert zichzelf als een bureau dat snel wil werken, omdat zij weten dat de meeste bouwprojecten onder grote tijdsdruk staan en voor een praktische aanpak zorgen en een vlotte afhandeling. Het bureau mag misschien snel werken, nu de rest nog, want er moet nog verder richting worden gegeven aan de uitvoering van het bouwproject bij de Zandvoortse watertoren.

Cookieinstellingen