Burgemeester wil strandauto voor handhavers

Foto: Wim Meijer Fotografie

Burgemeester David Moolenburgh van Zandvoort wil dat de handhavers in het dorp komende zomer de beschikking hebben over een strandauto, zodat ze op die manier sneller op een melding kunnen afgaan die van het strand afkomstig is. Aanleiding voor dit alles is afgelopen zomer. In Zandvoort is een topdrukte geweest Zandvoort en omdat de handhavers geen eigen strandauto hebben, zijn ze ook niet in staat geweest om maximale ondersteuning te kunnen bieden bij alle incidenten.

(bron: NH Nieuws)

Verbaasd

Afgelopen zomer heeft Moolenburgh met de handhavers meegelopen en zich er over verbaasd dat de handhavers geen strandauto hebben, terwijl de Zandvoortse Reddingsbrigade en de politie daar wel over kunnen beschikken. De burgemeester vindt dat ook een strandauto tot het materiaal van handhaving mag behoren.

Niet als eerste worden ingezet

Op NH Nieuws legt de burgmeester uit dat de politie wel de beschikking heeft over een aantal van die wagens. Alleen stelt Moolenburgh dat het niet de bedoeling is dat agenten altijd als eerste worden ingezet bij een incident op het strand. ,,De aanschaf van een strandauto is een langgekoesterde wens van de handhavers. Het is natuurlijk ook lastig als je een melding krijgt en je moet vervolgens met je schoenen door het zand ploeteren. Dan ben je wel even bezig”, zegt de burgemeester op het regionale nieuwsplatform.

Cookieinstellingen