Tweederde van Zandvoortse ondernemers heeft last van omzetverlies door coronamaatregelen

Foto: Wim Meijer Fotografie

Uit de ‘Impactmeting corona ondernemers Zandvoort‘ blijkt dat tweederde van de ondernemers uit de badplaats last heeft van omzetverlies door de genomen coronamaatregelen. Ook hebben twee van de vijf ondernemers meer negatieve verwachtingen dan positieve verwachtingen over de ontwikkeling van hun omzet.

Omzetderving

Als het gaat om de effecten in de omzet verwacht bijna de helft van de Zandvoortse ondernemers de nodige omzetderving zullen hebben. Nog eens een vijfde verwacht er ook enige last van te gaan krijgen. Dat heeft weer geleid dat de nodige ondernemers gebruik hebben gemaakt van de ondernemersregelingen. Zo’n 48 procent heeft dat gedaan om gebruik te maken van een overbruggingskrediet en van de financiële regelingen die door de gemeente zijn opgetuigd.

Belastingvrijstellingen

Wat verder in de meting naar voren is gekomen, is dat drie op de tien ondernemers belastingvrijstellingen willen hebben. De gemeente heeft gevraagd naar de hulpbehoefte waarbij zo’n 29% van de ondervraagde Zandvoortse ondernemers aan belastingvrijstellingen bovenop de bestaande regelingen te willen. Meer dan de helft van de ondernemers (55%) heeft geen extra hulp nodig.

Kansen

Toch zijn er ondernemers die de zaken positief bekijken. De nieuwe situatie biedt een deel van de Zandvoortse ondernemers kansen. Een deel van de ondervraagde ondernemers ziet door de coronacrisis kansen door vernieuwing en innovatie (14%) of een nieuw digitaal verdienmodel (14%). De meeste ondernemers (61%) zien geen nieuwe kansen ontstaan in de nieuw ontstane situatie.

Cookieinstellingen