Burgemeester houdt vinger aan de pols bij handhaving avondklok

Burgemeester David Moolenburgh reageert op de gespannen sfeer rondomd de invoering van de avondklok die sinds zaterdag 23 januari van kracht is. Ook bij de aanvang van de gemeenteraadsvergadering van 26 januari reageert de burgemeester op die situatie.

Onrustig

Op de Facebookpagina van de gemeente Zandvoort richt Moolenburgh zich direct op de inwoners in Zandvoort. ,,We leven in voor velen moeilijke tijden. Sinds een paar dagen is het onrustig in onze regio en we hebben gisteren allemaal de beelden vanuit Haarlem gezien”, zegt Moolenburgh.

Ongeregelheden

Volgens de burgemeester gaan er berichten op de sociale media rond om ook ongeregeldheden te veroorzaken in Zandvoort. ,,We begrijpen dat u zich hierover wellicht zorgen maakt. Samen met politie en justitie staan we paraat”, zegt Moolenburgh.

Politie preventief aanwezig

De burgemeester laat in het bericht weten dat de politie preventief aanwezig is. De politie controleert serieus op de handhaving van de avondklok als het gaat om de mensen die toch op straat aanwezig zijn. ,,We vertrouwen er op dat het – net als de afgelopen dagen – gewoon rustig blijft in ons mooie dorp”, zegt Moolenburgh.

Cookieinstellingen