Gemeente Zandvoort krijgt geld voor Jeugd aan Zet Wintereditie

Foto: Pixabay

De gemeente Zandvoort krijgt een subsidiebedrag voor de uitvoering van het project ‘Jeugd aan Zet Wintereditie’, die voor de gemeente vrij besteedbaar is omdat bij de toekenning van de subsidie geen aanvullende voorwaarden zijn gesteld. Een verdubbelaar waar het subsidiebedrag door de provincie Noord-Holland kan worden verhoogd is niet toegekend, omdat dit project niet valt onder een van hun beleidsdoelstellingen.

Plan ingediend

Volgens wethouder Raymond van Haeften heeft welzijnsorganisatie Pluspunt Zandvoort voor het genoemde bedrag een plan ingediend. ,,Onderdeel van dit plan is een ‘Chill Out’ 2x per week met sport, spel en creatieve activiteiten, een uitbreiding van het jeugdhonk met een al dan niet tijdelijke muziekstudio en een activiteit voor jongere jeugd op woensdag”, zegt Van Haeften.

Aanvullende middelen beschikbaar

Verder meldt de wethouder dat vanuit het rijk ook nog aanvullende middelen beschikbaar zijn gesteld met “Perspectief voor jongeren tijdens Corona”. ,,Een deel, ongeveer 25.000 euro, wordt via het gemeentefonds beschikbaar gesteld. Voor dit budget gaan we extra veldwerk van PerMens inzetten om goed contact te leggen met jongeren die extra problemen ervaren door de Coronamaatregelen. Een ander deel, maximaal 50.000 euro, is beschikbaar via de regeling voor Maatschappelijke Diensttijd. We zijn met het jongerenwerk van Pluspunt een aanvraag hiervoor aan het voorbereiden”, zegt Van Haeften.

Antwoord

Met de toekenning van het subsidiebedrag voor Jeugd aan Zet Wintereditie geeft Van Haeften ook antwoord op de vragen die eerder door raadslid Helen Keur van de Ouderenpartij Zandvoort (OPZ) zijn gesteld die zich eerder al heeft afgevraagd of de Zandvoortse jeugd daarover al is geïnformeerd. ,,Pluspunt heeft al in december 2020 met kerst en oud en nieuw een start gemaakt met extra activiteiten voor jongeren. Jongeren worden via het jongerenwerk, social media en het CJG op de hoogte gebracht van de activiteiten”, zegt Van Haeften.

Cookieinstellingen