Hannie Schaftschool in de prijzen bij Kinderpersconferentie met gedeputeerde Zita Pels

Foto: Provincie Noord-Holland - aangeleverd

Leerlingen van de Hannie Schaftschool zijn afgelopen week in de prijzen gevallen bij de Kinderpersconferentie met gedeputeerde Zita Pels (Financiën). Naast Merel en Florine van basisschool Hannie Schaft in Zandvoort heeft ook Sudi van basisschool An Nasr in Alkmaar de jury weten te overtuigen met hun treffende persberichten.

(bron: Provincie Noord-Holland)

Pittige vragen

Als echte verslaggevers stellen de basisschoolleerlingen van groep zeven en acht gedeputeerde Pels pittige persvragen tijdens de Kinderpersconferentie van vrijdag 26 maart. Het thema is ‘Goed omgaan met geld’, maar ook onderwerpen als diversiteit en het klimaat komen aan bod. IJverig schrijven de leerlingen alle antwoorden in hun schriften, want na afloop begint het echte werk pas: het schrijven van een persbericht.

Mediatraining

Op de tweede vraag hoe je dat doet, geven twee woordvoerders van de provincie Noord-Holland antwoord tijdens een mediatraining voorafgaand aan de Kinderpersconferentie. Het begint met het belangrijkste uit het verhaal (wie, wat, waar, wanneer, waarom en hoe). Het is de meest belangrijke tip die de woordvoerders de leerlingen meegeven. Daarna zijn de leerlingen verder gegaan met wat er nog meer belangrijk is om te vertellen en om het helemaal af te maken met een foto en een titel. Die laten zien waar het artikel over gaat en vallen op.

Hannie Schaftschool vallen op met bericht over combinatie van opbouw, inhoud en foto

Van basisschool Hannie Schaft in Zandvoort heeft de jury het bericht gekozen van Merel en Florine. Volgens de jury hebben ze goed nagedacht over de combinatie van opbouw, inhoud en een foto. ,,In hun bericht komt het duidelijkst naar voren wat de provincie precies doet. Ze hebben een leuke kop bedacht die vertelt waar het bericht over gaat. In de inleiding vertellen ze ook al iets over de inhoud. Het artikel begint met iets persoonlijks over Zita Pels en gaat daarna wat meer in op de vraag die ze hebben gesteld tijdens de Kinderpersconferentie. Het bericht is kort, maar krachtig!”, zegt het jurycommentaar.

Cookieinstellingen