PvdA Zandvoort pleit voor meer betaalbare koopwoningen

Foto: Jaap Koper

De PvdA Zandvoort pleit voor meer betaalbare koopwoningen in de badplaats nadat in de laatste week van maart de gemeenteraad met het vaststellen raadsbesluit Curiedex een volgende stap heeft gezet voor nieuwe woningen in Zandvoort Noord. Voor de sociaal democraten om onder meer de toewijzing van woningen aan onder meer starters aan de orde te stellen.

Punt van discussie

,,Punt van discussie is en blijft hoe de woningen kunnen worden toegewezen aan doelgroepen als starters. Ook op welke wijze doorstroming van middeninkomens uit sociale woningbouw naar betaalbare koop kan plaatsvinden”, zegt raadslid Maaike Koper namens de sociaal democraten in de badplaats.

Artikel in Volkskrant

Koper verwijst naar een eerder verschenen artikel in de Volkskrant waarin een initiatief staat uit Zaanstad voor een sociale regeling voor middeninkomens die op zoek zijn naar een eerste koopwoning maar voor wie dat niet lukt door de huidige woningmarkt. ,,Deze regeling, BKZ genaamd, draagt oplossingen aan voor deze problemen”, zegt Koper. De sociaal democraten vraagt aan het college om te onderzoeken of deze regeling voor Zandvoort toepasbaar is en of de regeling in te passen is in bestaande regelgeving van de gemeente Zandvoort

Cookieinstellingen