PvdA Zandvoort verrast en teleurgesteld over politieke ontwikkelingen in Zandvoort

Foto: Wim Meijer Fotografie

Nu de bestuurscrisis is afgewend door de ondersteuning van wethouder Ellen Verheij en onafhankelijk raadslid Hans Drommel aan de coalitie komen er ook reacties van andere politieke partijen in de Zandvoortse gemeenteraad. Eerder hebben VVD Zandvoort fractievoorzitter Martijn Hendriks en raadslid Belinda Göransson hun steun aan de coalitie ingetrokken.

Verrast en teleurgesteld

De PvdA Zandvoort heeft gereageerd op het nieuws rondom de laatste politieke ontwikkelingen. De Zandvoortse sociaal democraten zijn verrast en zeer teleurgesteld door het opstappen van twee leden van de VVD uit de coalitie. ,,Door deze afsplitsing dreigt voor de tweede keer in coronatijd een bestuurscrisis in Zandvoort”, zegt de partij in een korte verklaring.

Bijdragen aan constructieve lokale politiek

De PvdA Zandvoort is vorig jaar in de nieuwe coalitie gestapt, na het vertrek van voormalig wethouder Joop Berendsen van de Ouderenpartij Zandvoort. ,,Omdat we willen bijdragen aan constructieve lokale politiek in Zandvoort. Dat waren geen gemakkelijke onderhandelingen. Maar het is gelukt om goede afspraken met elkaar te maken om Zandvoort verder te kunnen helpen. In een tijd die vooral door economische en financiële onzekerheid gekend zal worden”, zegt Maaike Koper namens haar partij.

Persoonlijk belang ondergeschikt gemaakt aan algemeen belang

Het gaat volgens het raadslid meer dan alleen om politieke meningsverschillen, waarbij Koper zegt dat daarvoor vijf partijen hun eigen electoraal of persoonlijk belang ondergeschikt hebben gemaakt aan het algemeen belang. ,,Dat is de bestuursstijl waar wij voorstaan. We staan achter deze afspraken, het coalitieakkoord en het college om Zandvoort en de Zandvoorters door de Corona crisis te helpen”, zegt Koper namens haar partij.

Cookieinstellingen