Bestuursdwang voor woning aan Kostverlorenstraat

Foto: Google Streetview

De gemeente Zandvoort heeft afgelopen week bestuursdwang toegepast op een pand aan de Kostverlorenstraat met als doel om een einde te maken aan een overtredingssituatie. Volgens de gemeente gaat het om een overtreding die in strijd is met het geldende bestemmingsplan.

Kelderbakconstructie

Het gaat volgens de gemeente over het in stand houden van een omvangrijke betonnen kelderbakconstructie, die ook voor een deel staat op een naburig perceel. Herhaalde malen heeft de gemeente de overtreder gesommeerd om een eind aan de situatie te maken. Ook een eerdere last onder dwangsom en de last onder bestuursdwang heeft geen actie opgeleverd, waarbij de overtreder tot verwijdering is aangespoord, hebben volgens burgemeester David Moolenburgh niets opgeleverd.

Middel van bestuursdwang

Uiteindelijk heeft de burgemeester het middel van bestuursdwang moeten inzetten om een eind aan de situatie te maken. ,,Het valt niet te voorkomen dat enige overlast voor de buurt zal ontstaan tijdens de werkzaamheden”, zegt Moolenburgh namens de gemeente Zandvoort. Een vakkundig sloopbedrijf zal onder begeleiding van toezichthouders van Omgevingsdienst IJmond de werkzaamheden gaan uitvoeren en de kosten het bedrijf daarbij maakt zal het wellicht gaan verhalen bij de overtreder.

Inval

Eerder is op hetzelfde adres in 2018 een inval gedaan door de FIOD waarbij crimineel geld is witgewassen via vastgoedtransacties. Bij die inval is de woning al eerder doorzocht. Hierbij hebben de opsporingsdiensten destijds beslag gelegd op digitale en fysieke administratie. Daarnaast is ook beslag gelegd op waardevolle spullen zoals een auto en diverse bankrekeningen.

Cookieinstellingen