Ontwerp Kustnota van Hoogheemraadschap Rijnland roept vragen op bij CDA Zandvoort en Groen Links Zandvoort en Bentveld

Een verlaten aanblik bij de strandafgang op het Badhuisplein
Een verlaten aanblik bij de strandafgang op het Badhuisplein
Foto: Jaap Koper

De Ontwerp Kustnota van het Hoogheemraadschap Rijnland roept de nodige vragen op bij het CDA Zandvoort en GroenLinks Zandvoort/Bentveld waarbij beiden partijen vooral vragen hebben over het ‘dynamisch kustbeheer en ‘het verstuiven van het strand zand naar de duinen. De beiden partijen verwijzen ook naar een filmpje van Rijnland over de Ontwerp Kustnota.

Onderzoek naar implicaties

De Zandvoortse christendemocraten en de Zandvoortse progressieve raadsfractie hebben onderzoek gedaan naar de implicaties van de Kustnota en hebben aan de hand van de uitkomsten hiervan de nodige vraagtekens. Volgens de beide partijen heeft het dynamisch kustbeheer een dubbeldoelstelling. Aan de ene kant is dat de verstuiving van zand vanaf het strand naar en over de eerst duinen wat weer belangrijk is voor het in evenwicht houden van het duingebied met de zeespiegelstijging. Aan de andere kant draagt de verstuiving van vers strandzand bij aan de variatie aan van onder meer beschermde habitats en soorten in het duingebied.

Gevolgen voor de strandpaviljoens

De beide partijen willen vooral van het Zandvoortse gemeentebestuur weten welke gevolgen het kan hebben voor de strandpaviljoens op het strand. Beide partijen willen ook dat het college zich uitspreekt over de beheertaken die de gemeente in de nabije toekomst gaat overgenomen door Rijnland.

Cookieinstellingen