Invoering van tijdelijk parkeerbeleid in Zandvoort-Noord leidt tot nodige problemen

Foto: Jaap Koper

De invoering van het tijdelijke parkeerbeleid in de wijk Zandvoort-Noord heeft de nodige consequenties en leidt volgens de Ouderenpartij Zandvoort (OPZ) tot de nodige problemen. De kwestie is aangeroerd door raadslid Patrick Berg die zegt dat zijn partij van ouderen, hulpbehoevenden, familie en mantelzorgers meerdere meldingen door de invoering van het tijdelijke parkeerbeleid. ,,Gisteren hebben wij een eerste verzoek ingediend, maar de vrees bij inwoners wordt steeds nijpender, daar het volgende week al 1 juni is wanneer het nieuwe parkeerregime ingaat”, zegt Berg namens OPZ.

Voorbeelden

Het raadslid komt met een aantal voorbeelden zoals van een oudere mevrouw die in Zandvoort Noord woont en reuzeblij is dat haar dochter mantelzorg verricht. ,,De dochter rijdt nu in de auto van de oudere dame, echter de dochter zelf woont in Zuid. Nu kan er alleen een bewonersvergunning voor Nieuw Noord worden verkregen, terwijl er alleen een bewonersvergunning voor Zuid nodig is”, zegt Berg.

Star

Volgens Berg zeggen Parkeerservice Amersfoort en de afdeling parkeren van de gemeente Haarlem/Zandvoort dat dit niet kan, waar het om slechts één vergunningsaanvraag gaat. De bewoners zitten volgens het raadslid niet te wachten om een vergunning voor meerdere wijken. Berg vraagt zich af waarom dit parkeerregime zo star is. ,,Wij hopen, zeker omdat wij voor een proefperiode hebben besloten, dat er nu wel een menselijke maat kan worden gehanteerd, welke ook bij het college zo hoog in het vaandel stond?”, zegt hij over deze situatie.

Signalen zeer serieus

Berg neemt de signalen zeer serieus, omdat hij stelt dat de gemeenteraad mails over dit onderwerp heeft ontvangen en dat in de Zandvoortse Courant ingezonden brieven staan van bezorgde bewoners. ,,Die problematiek spitst zich toe op het aanvragen van een bezoekersvergunning als men niet over een computer of een mobieltje, of niet over computervaardigheid beschikt. Want op dit moment is zijn dergelijke aanvragen alleen digitaal mogelijk”, zegt het raadslid.

Cookieinstellingen