Wethouder Raymond van Haeften lijsttrekker bij D66 Zandvoort voor gemeenteraadsverkiezingen van 2022

Foto: D66 Zandvoort - aangeleverd

De huidige wethouder Raymond van Haeften is de lijsttrekker van D66 Zandvoort voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2022. De leden van D66 Zandvoort hebben hem middels een e-voting aangewezen.

(bewerkt persbericht D66 Zandvoort)

Stemming begeleid

Hendrik-Jan van Dijk, voorzitter van de verkiezingscommissie heeft de stemming begeleid. ,,Aangezien Raymond de enige kandidaat was, konden de leden aangeven voor of tegen zijn kandidatuur te zijn. Er hebben van de 31 leden 18 mensen gestemd die unaniem voorgestemd hebben.’’

Geen onbekende

Van Haeften is geen onbekende in de politieke arena. De huidige wethouder is afkomstig uit Halfweg, waar hij ook diverse politieke functies bekleedde. Zo heeft hij succesvol de fusie tussen de gemeente Spaarnwoude/Haarlemmerliede en de gemeente Haarlemmermeer begeleid. Sinds juli 2020 is hij wethouder namens D66 in de gemeente Zandvoort.

Duidelijke boodschap

Van Haeften heft een duidelijke boodschap. ,,Ik ben trots dat de leden mij het vertrouwen hebben gegeven de kar te trekken. En nu samen op weg naar een mooie campagne en verkiezingsuitslag.”, zegt hij over zijn uitverkiezing. Volgens hem heeft zijn partij, ondanks politieke weerstand en bestuurlijke crisis, veel bereikt voor Zandvoort. Daarbij is volgens Van Haeften fors geïnvesteerd in het herstel na de coronacrisis, zowel voor ondernemers als inwoners en vooral de jeugd.

Grote stappen gezet

,,We hebben grote stappen gezet in komst van de tennishal, de renovatie van Boulevard Paulus Loot kan eindelijk dit najaar van start en de organisatie van de Dutch Grand Prix met Side Events zijn naar een professioneler niveau getild. Maar mijn ambitie is groter, zeker nu Zandvoort op het punt staat de coronacrisis achter zich te laten en we de toekomst van onze badplaats opnieuw vorm kunnen geven met optimisme, integere en progressieve politiek”, vertelt de wethouder verder over de punten waar hij bestuurlijk verantwoordelijk voor is.

Herstel van Zandvoort

In de ogen van Van Haeften denkt hij dat de badplaats zich zal gaan herstellen en dat dit grote kansen biedt om dorpen zoals Zandvoort sterker te maken voor iedereen. ,,Door nu te investeren en de groei te omarmen kunnen we onze economie verduurzamen, de dorpen mooier en groener maken, de kansen ongelijkheid aanpakken en zorgen voor meer betaalbare woningen voor iedereen”, zegt hij over de politiek die zijn eigen partij wil gaan voeren.

‘Slagvaardig bestuur met visie’

,,Dat betekent dat de gemeente een slagvaardig bestuur met visie nodig heeft dat kiest voor kwaliteit, voor vertrouwen en voor nieuwe allianties. We moeten de middenklasse in Zandvoort versterken en zorgen dat Zandvoort een aantrekkelijke plek blijft om als ouders en kinderen te wonen. De keuze maken voor bedrijven en bezoekers die bijdragen aan de voorzieningen in het dorp en op het strand. We moeten de belofte waarmaken van betere banen en een substantieel hoger niveau van voorzieningen. Daar wil ik mij voor inzetten, met uw steun!”

Cookieinstellingen