Dutch Grand Prix rekent nog steeds op doorgaan van Formule 1 race op Circuit Zandvoort met volle tribunes

Foto: Wim Meijer Fotografie

De organisatie van de Dutch Grand Prix gaat ondanks de snel oplopende besmetting cijfers nog steeds vanuit dat in het eerste weekend van september gewoon een Formule 1 raceweekend met volle tribunes tot de mogelijkheden behoord. Dat meldt dagblad De Telegraaf.

(bron: De Telegraaf)

Voorbereidingen gestart

De voorbereidingen op de eerste Formule 1 race na 36 jaar op het Zandvoortse circuit zijn al gestart, nadat eerder de gemeente Zandvoort een evenementenvergunning heeft afgegeven aan de Dutch Grand Prix. Volgens de organisatoren van de Nederlandse Formule 1 race verandert er voor hun weinig. Ook niet als Den Haag de coronamaatregelen met de groots mogelijke zekerheid weer gaat aanscherpen.

Doeltreffend

,,Wij gaan volledig door met onze voorbereidingen”, zegt algemeen directeur Robert van Overdijk van het Circuit Zandvoort. Hij gaat ervan uit dat de huidige maatregelen van de overheid dusdanig doeltreffend zijn, zodat een Dutch Grand Prix gewoon met volle bak kan plaatsvinden. De organisatie houdt zich ook vast aan onder meer de uitkomsten van de gehouden Fieldlab-evenementen.

Sportevenementen anders aangemerkt

Daarbij komt ook dat in de ogen van de Dutch Grand Prix er anders tegen sportevenementen wordt aangekeken. Met de resultaten van de Fieldlab-evenementen in het achterhoofd zijn deze evenementen minder risicovol dan een bezoek aan een club of discotheek die in binnenruimtes plaats hebben.

Cookieinstellingen