Zandvoorts strand gaat van drie naar vier sterren bij verkiezing van schoonste strand

Foto: Wim Meijer Fotografie

Het Zandvoortse strand doet het goed bij de verkiezingen om het schoonste strand van het land en gaat van drie naar vier sterren. Daar is de gemeente uiteraard heel erg blij mee en laat dat ook blijken.

(bron: Strandverkiezingen.nl)

Strand van Sluis zijn van ‘onvoorstelbare kwaliteit’

De jury en inspecteurs prijzen de ‘onvoorstelbare kwaliteit’ van de Sluise stranden, die lopen van Cadzand-Bad in het zuidwesten van Zeeuws-Vlaanderen tot aan Breskens. De jury en inspecteur hebben ook gekeken naar de kwaliteit van het strand tussen Noordwijk en Zandvoort.

Maximale beoordeling van 4 sterren

Beide gemeenten behoren tot de ruim 80% van de kustgemeenten die de maximale beoordeling van 4 sterren voor de schoonheid van de stranden hebben gekregen. De uitzonderlijk drukke stranden zoals Noordwijk en Zandvoort hebben bij deze beoordeling een hoge score.

Bewondering voor strandondernemers aan de kust

Hoofdinspecteur Aad de Bloois vermeldt dit nog apart zijn bewondering voor de ondernemers langs de kust. ,,Het is in de coronatijd erg zwaar geweest voor paviljoenhouders. Ik vind het indrukwekkend te zien dat ze de energie vinden zich onverminderd in te zetten voor een schone kust. Het besef dat ze in de natuur ondernemen is echt ingedaald bij de ondernemers en ze nemen hun verantwoordelijkheid om alles perfect bij te houden. Die inzet voor een schone kust, ondanks alle ondernemerspijn, vind ik een groot compliment waard”, zegt de Bloois op de website van Strandverkiezingen.

Cookieinstellingen