Op vogelexcursie door de prachtige Kennemerduinen

Foto: Charles Duijff

Ben jij al aangestoken met het vogelvirus? Op zaterdag 21 augustus om 08:30 kun je samen met de inspirerende vogelaar Paul Saager een heus vogelfestijn beleven. De vogeltrek is inmiddels begonnen, dus tijdens de 3 uur durende wandeling valt er van alles te zien.

We gaan een wandeling maken door de prachtige Kennemerduinen. De vogeltrek is al goed op gang. Naast de vaste gasten zoals de zeldzame geoorde fuut, zien we hopelijk trekvogels zoals het paapje en de tapuit. De boomvalk jaagt boven het vogelmeer op zangvogels en libellen. In de bossen zit de kleine bonte specht en vliegen schattige kuifmeesjes in het rond.” vertelt Paul enthousiast.

Paul woont in het prachtige Haarlem en kent de hele streek op zijn duimpje. De omgeving is prachtig en veelzijdig en hij geniet met volle teugen van de afwisseling tussen de boerenlandschappen, de plassen, duinen en de bossen. “Ik ben een enthousiaste gids die het vooral leuk vindt om beginnende vogelaars wegwijs te maken in de vogelrijkdom van Nederland. Ik kan goed uitleggen, weet goed duidelijk te maken waar je op moet letten en breng mijn enthousiasme over op de bezoekers.” zegt hij met een brede glimlach.

Hij heeft de liefde voor de natuur van mijn opa gekregen. “Tijdens mijn vervangende dienst bij het NIOZ op Texel ben ik aangestoken met het Vogelvirus. Sindsdien, nu ruim 30 jaar geleden, ga ik regelmatig met een groep vaste vrienden op pad in Nederland en het buitenland (Europa) om vogels te kijken. Daarnaast heb ik brede interesse in planten, landschap en dieren.”, vertelt hij over waar zijn liefde voor de natuur vandaan komt. “Durf jij het ook aan om aangestoken te worden met het vogelvirus?”

Beleef het begin van de vogeltrek vanuit de Kennemerduinen

De activiteit vindt plaats vanaf de Parkeerplaats Parnassia aan Zee in Overveen. Op zaterdag 21 augustus verzamelt de groep om 08.30 uur. Boeken kan via het online platform Local Nature Guide.

Reacties