Formule 1 Zandvoort ondanks corona groot succes

Foto: Wim Meijer Fotografie

De gemeente Zandvoort kijkt zeer tevreden terug op de Dutch Grand Prix (DGP) zoals deze in het eerste weekend van september van 2021 is georganiseerd. Dit valt te lezen in het gemeentelijke evaluatierapport dat vandaag is verschenen.

(bronnen: Gemeente Zandvoort / NH Nieuws)

In de praktijk bleek dat de zeer zorgvuldige voorbereidingen heel goed uitpakten. Burgemeester David Moolenburgh: “Ik kijk terug op een goed en veilig verlopen evenement, waarbij Zandvoort op de kaart is gezet in de regio, Nederland en de rest van de wereld. Net als de vele inwoners ben ik ongelofelijk trots wat wij hier, binnen de toen geldende coronamaatregelen, gezamenlijk neergezet hebben. Grote complimenten dan ook aan de DGP-organisatie, ons eigen programmateam F1, Zandvoort Beyond, Spaarnelanden, de vervoerders, hulpdiensten, de vele vrijwilligers en alle anderen die meegewerkt hebben.”

Verbeterpunten
Eén van de verbeterpunten voor de komende race is volgens het onderzoek de verspreiding van bezoekers tussen het circuit en de side events in het centrum. Zo waren bepaalde gedeeltes in het dorp uitgestorven tijdens de race. De looproutes waren er vooral op gericht om de mensen snel en veilig van en naar het circuit te krijgen. Dit moet anders worden ingericht zodat een bezoek aan het dorp aantrekkelijker wordt.

In het onderzoek komt ook naar voren dat er veel meer doorlaatbewijzen in omloop waren dan waarop was gerekend. Een deel van de passen was illegaal in het bezit van taxichauffeurs van buiten Zandvoort. Dat heeft tot te veel verkeersbewegingen geleid waardoor extra handhaving, politie en verkeersregelaars ingezet moesten worden.

Goede basis voor komende edities
Komende zomer doet de koningsklasse van autosport opnieuw Zandvoort aan. Uit de evaluatie van het event in september 2021 blijkt dat er toen een goede basis is gelegd en als vertrekpunt kan worden gebruikt voor de komende edities.

Klik HIER om het evaluatierapport te downloaden.

Cookieinstellingen