Kinderburgemeester opent Kids Adventure Week

Foto: Jaap Koper

Gaia van der Moolen heeft het maar druk mee als kinderburgemeester voor de Kids Adventure Week in Zandvoort. Op vrijdag is ze door locoburgemeester Liesbeth Challik geïnstalleerd waarbij Gaia heel erg blij is dat ze dit mag doen.

Trots

Kinderburgemeester Gaia van der Moolen samen met haar ouders in de raadszaal
Kinderburgemeester Gaia van der Moolen samen met haar ouders in de raadszaal

Ook de ouders van Gaia glimmen van trots als hun dochter de ambtsketen krijgt die bij de functie van Kinderburgemeester hoort. Gaia is één van de vijf kinderen die gereageerd heeft op de oproep van de VVV Zandvoort voor kinderburgemeester. Haar moeder heeft een filmpje gemaakt waar Gaia zichzelf presenteert. De VVV is zo onder de indruk geweest van het filmpje dat ze daar niet bij lang hebben hoeven nadenken. Gaia wil graag filmpjes blijven maken. Ook maakt ze er geen geheim van dat ze burgemeester wil worden.

Lint

Met het doorknippen van het lint bij het VVV kantoor in Zandvoort heeft Gaia de Kids Adventure Week geopend. Gaia vindt het vooral leuk om iets voor andere kinderen te doen. Deze week treedt ze ook op bij het voorlezen in de Bibliotheek Zandvoort, waar ook locoburgemeester Liesbeth Challik een bijdrage levert.

Belangrijk

Volgens locoburgemeester Liesbeth Challik is het best belangrijk dat er een kinderburgemeester in Zandvoort er is. ,,Kinderen kijken toch op een andere manier naar de wereld”, zegt Challik. ,,Als kinderen een idee hebben, kunnen ze dat ook tegen ons zeggen”, zegt Challik verder. Verder vindt de locoburgemeester dat juist in deze winterperiode er iets voor kinderen wordt gedaan.

Jong

Aan de andere kant is de benoeming van een kinderburgemeester volgens Challik ook belangrijk. ,,Het is mooi als je kinderen zo jong mogelijk bij de politiek kunt betrekken”, zegt de locoburgemeester na de officiële opening.

Radio interview

Na de opening en de start van de Kids Adventure Week is het weer aan het werk. Gaia heeft samen met VVV Zandvoort directeur Lana Lemmens een radio interview bij het ZFM Zandvoort programma ‘Goedemorgen Zandvoort’. Ook daar vertelt de kinderburgemeester waarom ze kinderburgemeester is voor één week.

 

Cookieinstellingen