CDA wil duidelijkheid over spoorwegwerkzaamheden in zomerseizoen

Foto: Jaap Koper

Jan Beelen van het CDA Zandvoort heeft schriftelijke aanvullende vragen gesteld over het uitvoeren van spoorwegwerkzaamheden aan het spoor tussen Zandvoort en Amsterdam in het hoogseizoen. Vorig jaar zijn de buitengewone raadsleden Jan Beelen en Arlan Berg behoorlijk ontstemd geweest over Pro Rail, omdat het spoorbedrijf uitgerekend werkzaamheden heeft uitgevoerd in de zomervakantie.

Onbegrijpelijk

Het tweetal heeft het vorig jaar al onbegrijpelijk gevonden dat Prorail in het zomerseizoen en ook nog eens bij de start van de zomervakantie, juist spoorwerkzaamheden is gaan uitvoeren. Zowel Beelen als Berg vinden het spoor een toeristische levensader voor de Zandvoortse ondernemers. Bij de werkzaamheden van afgelopen jaar hebben de twee CDA’ers de vrees dat juist dit veel mensen weerhoudt om de trein te nemen.

Overleg

In de brief die de twee namens het CDA Zandvoort vorig jaar hebben gezonden, hebben Beelen en Berg gezegd dat het college niet kwalijk kon worden genomen voor dat bewuste besluit. Wel vinden de twee buitengewone raadsleden dat de gemeente Zandvoort de kans heeft gehad om enige invloed op dat besluit kunnen nemen, omdat de gemeente is vertegenwoordigd in diverse overlegorganen met buurgemeenten en bijvoorbeeld met de gemeente Amsterdam.

Tussentijds antwoord

In de brief die Jan Beelen nu naar het college heeft gestuurd, spreekt Beelen over een tussentijds antwoord. Volgens Beelen heeft het Zandvoortse college in september gezegd dat de wethouder van verkeer eerst de Zandvoorste belangen bij spoorwerkzaamheden wil bespreken en afstemmen in de regio Zuid-Kennemerland op bestuurlijk niveau. Beelen zegt in de nieuwe brief dat het daarna min of meer stil is geworden.

Belangrijk

De christendemocraten vinden het belangrijk dat het antwoord er nu komt, met het oog op het komende zomerseizoen. Het CDA wil niet nog eens dat ProRail spoorwegwerkzaamheden uitvoert tijdens de zomermaanden. Met deze brief wil Beelen van het college weten of inmiddels de Zandvoortse belangen bij de NS/ProRail door het college zijn aangekaart.

Cookieinstellingen