Echtpaar Smits zoekt opvolger voor Zandvoorts wellnesscentrum

Echtpaar Smits in de zaak
Echtpaar Smits in de zaak
Foto: Aangeleverd

ZANDVOORT – Ze worden een dagje ouder en daar hoort een pensioen bij. Peter en Ineke Smits, van SmitS Health & Wellness ,zoeken een opvolger voor hun Zandvoortse wellnesscentrum.

Het echtpaar, dat al 54 jaar getrouwd is, heeft hun leven lang altijd gewerkt en is klaar om afscheid te nemen van hun werkzame leven. “Het is tijd om te genieten van andere dingen dan werk. Nu we nog gezond zijn, willen we nog meer uit het leven halen,’’ aldus Ineke Smits.

54 jaar getrouwd en altijd blijven werken; “Het is nu tijd voor elkaar’’

Peter (75) en Ineke (72) hebben al 13 jaar een goedlopende wellness gelegen aan de Hogeweg in Zandvoort. Klanten kunnen hier 6 dagen in de week terecht voor verschillende behandelingen. De prioriteit ligt vooral op slenderen, onbelast bewegen door middel van elektrisch aangedreven banken waar je oefeningen op doet. Tevens staat het gezondheidscentrum bekend om de  cryolipolysebehandelingen. Hiermee kun je plaatselijk vet verbranden door middel van een kou- en warmtebehandeling. Andere behandelingen die de wellness aanbied zijn paraffinepakkingen voor handen en voeten, een zonnebank en extern massagebehandelingen van holistisch therapeut Angel Touch bij Nursen Clark en pedicure behandelingen van Annelies (Schoonheid aan Zee).

Vriendschappen
“Dagelijks komen onze vaste klanten slenderen en daarna gezellig een bakkie te doen. Intussen maken ze dan gebruik van een infrarood massageapparaat voor de voeten, dat goed is voor de bloedsomloop. Er wordt dan bij gekletst en gelachen, er ontstaan vriendschappen waardoor we dus ook een sociale functie hebben,’’ vertelt gastvrouw en eigenaresse van de zaak Ineke Smits.

Pijn in het hart
De afgelopen jaren heeft SmitS Health & Wellness in het teken gestaan van het echtpaar, dat inmiddels al 54 jaar getrouwd is. “Peter was 21 en in 18, dus we waren er vroeg bij. Maar ons huwelijk heeft ons een heerlijk leven gegeven. Hun zoon Rob, kwam al snel, Ineke was 19 en Peter 22, waardoor het jonge stel al snel allemaal verantwoordelijkheden had.

“We hebben altijd hard gewerkt, avondschool gedaan om nog meer diploma’s te halen en gezorgd voor onze zoon, die inmiddels een goedlopende horecazaak in de Haltestraat in Zandvoort heeft. Wij kunnen niet van hem verwachten dat hij onze wellness overneemt, daarom zetten wij met pijn in het hart de zaak te koop,’’ vertelt Ineke.Potentie
Met pijn in het hart, want de zaak, de klanten en de gezelligheid gaan ze zeker missen. Maar er is meer in het leven. “We willen meer tijd spenderen met zijn tweeën maar ook met de kleinkinderen en de rest van de familie. Alles stond in het teken van de wellness, dus een weekendje weg of er even tussenuit was geen optie. Nu we nog gezond zijn en de zaak financieel lekker draait, zoeken we een opvolger. We hopen dat deze de formule zo overneemt dat de vaste klanten er kunnen blijven komen. Wat niet wegneemt dat er zeker nog potentie zit in het wellnesscentrum. Wij verkopen ook vitamines en mineralen, voedingssupplementen,  gezondheidsdrankjes, zonnebrandcremes, kleding en magneetsieraden. Je zou dit kunnen uitbreiden met andere healthproducten en behandelingen. Denk aan een mooie juicebar en een diëtiste die hier praktijk houdt. Er is ruimte voor externe uitbreiding. Er zijn mogelijkheden te over, alleen wegens onze leeftijd zit het er gewoon niet meer in om uit te breiden en om sowieso door te gaan.’’

Voor meer interesse over overname van SmitS Health and Wellness, kun je bellen naar 06-19413733 of mail naar: [email protected] of kijk op www.slenderyouzandvoort.nl.

Cookieinstellingen