Nieuw ruiterpad in het Naaldenbos geopend

Na vijf jaar is het dan eindelijke zover! Het nieuwe ruiterpad in het Naaldenbos is open voor ruiters en hun paard om een prachtige route te berijden.

Tot nu toe was er in het gebied van de Amsterdamse Waterleidingduinen bij Vogelenzang maar één pad en dat ruiterpad was helemaal recht. Dat was voor de paarden geestdodend, zo vertelde Marja Kop, die het initiatief nam om een nieuwe route aan te vragen. Vele organisaties en commissies hebben zich hierover gebogen, maar mede door de ondersteuning van medewerkers van Waternet zoals Max Steijn en de ruiter-en menvereniging van Zuid-Holland is het dan nu toch gerealiseerd.

Afgelopen vrijdag 20 mei kon het pad worden geopend, er werd een paaltje onthuld waarop de nieuwe naam staat van het pad; het is vernoemd naar het vorige paard van Marja, een Spaans paard dat in zijn vroege leven mishandeld was en dat zij onder haar hoede had genomen. Het paard is inmiddels overleden, maar leeft nu voort door de vernoeming van het nieuwe ruiterpad.

Met champagne werd een toost uitgebracht door een groep mensen en 4 paarden met ruiters en konden de eerste stappen op het nieuwe en uitdagende pad gezet.

Arnold Jan Scheer en Dolly ten Pierik van mediapartner Zandvoort Inside namen de uitnodiging om hierbij aanwezig te zijn graag aan en maakte bijgaande reportage.

Cookieinstellingen