Ivo van Schaik stopt als bestuursvoorzitter van het Spaarne Gasthuis

Foto: Aangeleverd

Per 1 oktober verlaat Ivo van Schaik, voorzitter raad van bestuur, het Spaarne Gasthuis. Hij is per die datum benoemd als CEO van Sanquin Bloedvoorziening. Van Schaik was vijf jaar lang voorzitter raad van bestuur bij het Spaarne Gasthuis.

Ivo van Schaik: “Het Spaarne Gasthuis is een prachtig ziekenhuis waar vakkundige en enthousiaste mensen iedere dag weer keihard werken om het verschil te maken voor onze patiënten, voor onze opleidingen, in het onderzoek en voor elkaar. Met veel plezier heb ik samen met mijn collega leden van de raad van bestuur gewerkt aan het toekomstbestendig maken van het Spaarne Gasthuis. Die reis is niet af, maar de richting is wel glashelder. Nu er een stevig strategisch fundament ligt, is het voor mij een mooi moment om het over te dragen aan een opvolger.”

Bernt Schneiders, voorzitter RvT: “Wij zijn Ivo van Schaik erg dankbaar voor zijn inzet voor het Spaarne Gasthuis gedurende de afgelopen vijf jaar. Tijdens de coronaperiode heeft ons ziekenhuis een cruciale rol gespeeld in de gezondheidszorg voor de inwoners van Haarlem, de Haarlemmermeer en de rest van onze regio. Het ziekenhuis heeft onder Ivo van Schaiks uitstekende leiding een fantastische prestatie geleverd. Zonder dat andere belangrijke projecten werden stilgelegd. Zo heeft Ivo onder andere veel energie gestoken in de nieuwbouwplannen voor onze Haarlemse vestiging”.

De raad van toezicht is gestart met de werving en selectie van een voorzitter raad van bestuur.

Cookieinstellingen