Zandvoort: deelnemers nieuwjaarsduik koelen af naar 9 graden

Het blijft sowieso ‘cool’ om aan deel te nemen, de traditionele nieuwjaarsduik op 1 januari, die ook in 2023 op diverse plaatsen langs de kust en elders in het land werd georganiseerd.

Tekst, foto’s en film Charles Duijff (klik op een afbeelding voor uitvergroting) Bekijk ook het openingsfilmpje

In 1971 was de temperatuur van het zeewater tijdens de nieuwjaarsduik -3 graden liet ik me vertellen. Dus vandaag was het een ‘koud kunstje’ met die 9 graden. Ze kwamen weer massaal opdagen, al die rotsen in de branding en dit keer was men rots in de branding voor ‘De Zandstroom’ een unieke instelling voor mensen met een haperend brein. (zie link naar relevant artikel onderaan)

Rond 12:00 uur kwamen de eerste ‘badgasten’ opdraven. Eerst even een bakkie doen, of een duik in de keuken van strandpaviljoen De Haven van Zandvoort.De Haarlemse Schuimkragen bliezen het schuim van de biertjes af en zette de eerste fanatiekelingen in bewegingNiet onbelangrijk tijdens zo’n evenement zijn de leden van de reddingsbrigade. Die waren al vroeg paraatWist je trouwens dat Zandvoort de eerste duik van Nederland organiseerde? In 1960 bedacht Ok van Batenburg en een groep zwemmers van Njord ’59 uit Haarlem deze traditie. (Hieronder Ok op hoge leeftijd in rolstoel. Hij is helaas inmiddels overleden.Er was ook een uitstekende DJ die zorgde voor swingende muziek, waarbij men de spieren al dansend vast kon opwarmen.Een Cubaanse zanger-gitarist zorgde ook voor muziek waarop men lekker kon bewegenHieronder vast enkele afbeeldingen in willekeurige volgorde. Er zijn vele foto’s gemaakt!  Onderaan treft u een link naar het album met alle foto’s
KLIK HIER voor het ALBUM met alle FOTO’S

Haperend Brein: Laat haperend verstand met rust, maar geef juist aandacht aan gevoelswereld!

 

 

Cookieinstellingen