Winterwonderland van start gegaan

Foto: Jaap Koper

Afgelopen zaterdag is Winterwonderland in Zandvoort van start gegaan. In het Zandvoortse dorpshart is zaterdagmiddag rond 17.00 de ijsbaan geopend en zijn kinderen op zoek gegaan naar verschillende sprookjesfiguren tijdens de sprookjeswandeling.

Kerstsfeer

Het centrum van Zandvoort is met een week voor kerst al in een kerstsfeer. Naast de sprookjeswandeling en de opening van de ijsbaan, hebben leden van de zanggroep I Cantatori Allegri geld opgehaald voor de voedselbank. De zanggroep is zaterdagmiddag behoorlijk in beweging geweest om bij verschillende Zandvoortse ondernemingen Christmas Carols te brengen. Na de verschillende optredens, zijn de leden van de zanggroep met de hoed in de hand rond gegaan om geld op te halen voor de voedselbank. Jan Peter Versteege heeft gisteren nog niet kunnen zeggen hoeveel geld er is opgehaald.

Een korte impressie van I Cantatori Allegri

Sprookjeswandeling

Een traditie bij de opening van Winterwonderland is de sprookjeswandeling. Vooral kinderen zijn op zoek naar de verschillende sprookjesfiguren in het centrum en zijn uitgerust met een boekje om verschillende handtekeningen op te halen. In dat boekje zitten verschillende waardebonnen waarmee de kinderen chocolademelk, een betoverde appel en een sprookjes oliebol kunnen krijgen, maar zit ook een kortingsbon voor de ijsbaan.

sprookjesfiguren-1-jaap-koper
Sprookjesfiguren in Zandvoort

IJsbaan

Hoewel de jeugd al op zaterdagmiddag vanaf 12.00 op het Zandvoortse ijs zijn te vinden, is de echte opening om 17.00. Burgemeester Niek Meijer heeft dit keer de opening van de baan voor zijn rekening genomen. Ook wethouder Gert-Jan Bluijs blijft de ijsbaan iets moois vinden. Vooral in de dagen voorafgaand aan de opening van de baan is speciaal. ,,Ze staan zelfs voor mijn raam bij het raadhuis met de duim omhoog over de komst van de ijsbaan”, zegt Bluijs.

Reacties