Joop Berendsen geïnstalleerd als raadslid

Foto: Jaap Koper

Tijdens de laatste raadsvergadering van dit jaar is de heer Joop Berendsen geïnstalleerd als raadslid voor de raadsfractie van de Ouderenpartij Zandvoort. Hij gaat Bob de Vries vervangen.

Buitengewoon raadslid

Eerder heeft Berendsen als buitengewoon raadslid voor de Ouderenpartij Zandvoort (OPZ) in één van de raadscommissies gezeten, Uit een internetartikel van de Zandvoortse Courant heeft hij een wat minder gelukkige periode gekend doordat zijn mogelijkheden als buitengewoon raadslid te beperkt zijn geweest.

Vervangen

Eerder dit jaar heeft Berendsen al eens De Vries vervangen. Op medisch advies heeft De Vries in april van dit jaar tijdelijk een stapje teruggedaan, waardoor Berendsen hem heeft vervangen.

Rumoer

Tijdens de raadsvergaderingen van 22 november en 24 november zorgt De Vries voor de nodige rumoer, door zijn opstelling in de discussie rondom het Watertorenplein. Door deze voorvallen is Liesbeth Challik afgetreden als wethouder en is Freek Veldwisch verder gegaan als onafhankelijk raadslid. Een week na de raadsvergadering van 24 november is De Vries volgens het artikel in de Zandvoortse Courant van 1 december opgestapt.

College

Deze week zal formateur Joan de Zwart-Bloch ook gaan praten met de uitgedunde raadsfractie van de OPZ over een nieuw te vormen college. Uit de verkenning van Belinda Göransson is gebleken dat de meeste raadsfracties de Ouderenpartij Zandvoort een weinig stabiele factor vinden om zitting te nemen in een nieuw college.