Duurzamer en beter openbaar vervoer Haarlem-IJmond

Foto: Wikimedia Combino (SS BY SA 3.0)

Vervoersbedrijf Connexxion heeft de opdracht van de provincie Noord-Holland gekregen, voor de verzorging van het openbaar vervoer in de regio Haarlem-IJmond.  De concessie gaat in september 2017 van start en duurt tien jaar. De provincie Noord-Holland draagt hier jaarlijks 15 miljoen euro aan bij.

Kwaliteitsverbetering

De nieuwe concessie levert volgens de provincie en Connexxion een forse kwaliteitsverbetering op. De CO2-uitstoot gaat met 80% naar beneden. Bovendien vergroot het vervoersbedrijf het aanbod gemeten in dienstregelingsuren en komt het met hoogwaardig openbaar vervoer neemt toe door de realisatie van een tweede R-netlijn tussen IJmuiden en Amsterdam. Tot slot hebben de provincie Noord-Holland en Connexxion afspraken gemaakt over een kwalitatief betere dienstverlening, die moet leiden tot een hogere klanttevredenheid.

Toekomstbestendig

,,Hiermee krijgt de regio Haarlem-IJmond een toekomstbestendig, betrouwbaar netwerk en een betere dienstverlening voor de reiziger. Omdat een groot deel van de bussen binnen 3 jaar wordt vervangen door elektrische bussen, worden er forse stappen gezet op het gebied van een duurzame concessie. Daarmee wil de provincie bereiken dat de doelstellingen van deze aanbesteding, zijnde meer en meer tevreden reizigers en een uitvoering van de concessie die het minst belastend voor milieu- en leefomgeving, worden gerealiseerd”, zegt Gedeputeerde Elisabeth Post die over het openbaar vervoer gaat.

Concessie

De concessie Haarlem-IJmond gaat om het openbaar vervoer per auto en bus in de gemeenten Haarlem, Heemstede, Zandvoort, Bloemendaal, Haarlemmerliede en Spaarnwoude, Velsen, Beverwijk, Heemskerk en Uitgeest. De concessie beslaat de periode september 2017 tot september 2027.

Bron: Provincie Noord-Holland.

Reacties