‘Ode aan Zandvoort’ valt binnenkort op de mat

Foto: PR In Vorm

Binnenkort valt ‘Ode aan Zandvoort’ bij alle Zandvoortse huishoudens op de deurmat. Op maandag 30 januari 2017 reikt burgemeester en Niek Meijer in Club Nautique het eerste exemplaar uit van het magazine ‘Ode aan Zandvoort’ aan de nieuwste inwoner van Zandvoort, Bob Mantel.

Uitgave

De uitgave is een cadeau van 119 Zandvoortse bedrijven, ondernemers en instanties aan alle huishoudens in Zandvoort. Het geeft een levendig beeld van het dorp, van de mensen en van de sfeer. Dit bewaarexemplaar is de papieren optelsom van de schakels in de gemeenschap: het maakt de verbinding tussen inwoners, bedrijven en gemeente. Het verwoordt en brengt in beeld wat hen beweegt en drijft. Een kijkje in de keuken en achter de schermen dus. Om iedereen (nog) een stapje dichter bij elkaar te brengen, voor (nog meer) gezamenlijk woon- en werkplezier in dit mooie dorp.

Magazine

Het magazine is een initiatief van bladenmaker en grafisch ontwerper Edith van Beek van IN VORM. ,,Voor ons is de essentie verbinding. Ons doel is dat ‘Ode aan Zandvoort’ niet alleen herkenning oproept bij de inwoners, maar ook dat zij elkaar en de omgeving beter leren kennen. De artikelen over de ondernemers dragen daaraan bij”, vertelt Van Beek. Volgens haar is het zo dat hoe beter de mensen hen kennen, hoe groter de kans dat het lokale ondernemen bevorderd wordt. Volgen haar verbindt het ook de ondernemers onderling. ,,Door samen te werken versterken ze elkaar en bereiken ze meer. Een en een wordt zo meer dan twee”, zegt Van Beek.

Lancering

Het 180 pagina’s tellende ‘Ode aan Zandvoort’ bevat 157 artikelen en 483 foto’s. ,,Het is fantastisch geweest om dit magazine te maken en we kunnen niet wachten om het blad aan het dorp cadeau te doen. Het is niet mogelijk geweest dit project te realiseren zonder de steun van 119 ondernemers, die wonen of werken in Zandvoort, en enkele instanties”, zegt Van Beek.

Inzet

Achter de schermen heeft Van Beek dit niet alleen gedaan. ‘Ode aan Zandvoort is er volgens haar ook gekomen door de inzet van een team van 25 mensen. De lancering van het magazine is voor genodigden. Tijdens de lancering brengen dichter Marco Termes en kunstenaars René de Vreugd en Erik Holtkamp een ode aan een beeldbepalende plek en een markant persoon.

Verspreiding

Vanaf 31 januari verspreiden de leden van Scouting Stella Maris – St. Willibrordus het magazine huis aan huis. Extra exemplaren zijn vanaf dinsdag 31 januari te koop bij Bruna Balkenende aan de Grote Krocht 18 in Zandvoort en geldt zolang de voorraad strekt.

Reacties

De makers zijn erg benieuwd naar uw reactie op de eenmalige uitgave ‘Ode aan Zandvoort’. Op www.ode-aan.nl/reacties/zandvoort kunt u er een achterlaten.

 

Reacties