Karten op de boulevard tijdens Kids Adventure Week

Foto: PR VVV Zandvoort

Voor het komende jaar is tijdens de Kids Adventure Week het karten op de boulevard één van de hoogtepunten. Ook dit jaar heeft de VVV Zandvoort naast het karten op de boulevard tal van activiteiten op het programma staan voor kinderen die van uitdagingen houden.

Doen

De week staat vooral in het teken van het doen. Het dorp is volgens de VVV Zandvoort eigenlijk een heel grote speeltuin. Zo kunnen kinderen met een graffiti artist, straatkunst maken. De straatkunst zijn workshops 3D en 2D street art onder leiding van staat onder leiding van Street Art Museum Amsterdam.

FOAM

Kinderen ook leren te fotograferen zoals echte professionele fotografen dat doen. De workshop buitenfotografie gebeurt onder de hoede door fotomuseum FOAM met een expositie in het Zandvoorts Museum. Verder is er de Kindercourant waarin het laatste nieuws van de Kids Adventure Week komt te staan en waarbij kinderen zelf de artikelen schrijven.

Zesde jaar

De VVV Zandvoort organiseert mede voor het zesde jaar op rij de Kids Adventure Week. In de week maken de organisatoren vooral gebruik van het strand en natuur. Belangrijke thema’s die overal terugkomen, is het samen spelen.

Kinderburgemeester

Net als alle andere jaren zal tijdens de week de Kinderburgemeester de belangrijkste man of vrouw van het dorp zijn. Het afgelopen jaar heeft Gaia van der Moolen deze functie mogen uitoefenen. Zij heeft zich vorige jaar gepresenteerd door met een filmpje te vertellen wat ze heeft willen doen.

Ere-functie

De burgemeester voor kinderen heeft een ere-functie tijdens de Kids Adventure Week en krijgt de ambtsketen van de ‘echte’ burgemeester overhandigd. De Kinderburgemeester mag in deze week aan meerdere officiële gebeurtenissen meedoen zoals het openen van het Heldenplein met brandweer, politie en reddingsbrigade.

 

Bron: VVV Zandvoort

Reacties