Desi Schouten is de nieuwe Kinderburgemeester

Foto: PR VVV Zandvoort

Desi Schouten is de nieuwe Kinderburgemeester. De twaalfjarige Desi zal deze functie gaan vervullen tijdens de Kids Adventure Week die van 18 februari tot en met 25 februari in Zandvoort wordt afgewerkt.

Lastig

Ook nu weer hebben de organisatoren van de Kids Adventure Week het lastig gehad om een nieuwe burgemeester voor kinderen te kiezen. Uiteindelijk heeft de VVV Zandvoort die de week mede organiseert, gekozen voor Desi Schouten die daarmee de opvolger is van Gaia van der Moolen.

Buiten spelen

Desi valt op omdat ze kinderen meer buiten wil laten spelen. Dat doel past bij het thema van de Kids Adventure Week, waarbij buiten spelen centraal staat. Het buiten spelen staat vooral in het teken van doen. Volgens de VVV Zandvoort heeft dat ook te maken met de elementen die Zandvoort heeft zoals, strand, duinen, het circuit en het centrum van het dorp.

Evenementen

Zo kunnen kinderen meedoen aan een duinsafari in de Amsterdamse Waterleidingduinen. Daarnaast kunnen kinderen meedoen aan een freestyle voetbalclinic en is er een mogelijkheid om te gaan koken onder begeleiding van een kok. Dat gebeurt met een heus kampvuur op het Raadhuisplein.

Hoogtepunt

Een hoogtepunt is de afsluiter van de Kids Adventure Week. Kinderen kunnen dan karten op een echte kartbaan op de Zandvoortse boulevard. Een ander hoogtepunt in de week kan het pionieren met een schommel op het strand zijn.

Installatie

De installatie van Desi Schouten als Kinderburgemeester vindt op vrijdagmiddag 17 februari om 16.00 plaats in het Raadhuis. Een dag erna mag Desi op zaterdagmorgen 18 februari vanaf 10.00 het officiƫle startsein geven voor de week. Zelf zal zij als burgemeester voor de kinderen meedoen aan verschillende activiteiten tijdens de Kids Adventure Week.

Reacties