Evenementen op Raadhuisplein moet mogelijk blijven

Foto: Jaap Koper

Als het aan Gemeentebelangen Zandvoort ligt, moet het ook in de toekomst mogelijk blijven om evenementen te houden op het Raadhuisplein. De raadsfractie van GBZ vraagt in een brief aan het college om aandacht voor het gebruik van het Raadhuisplein nu de herinrichting van het plein bijna voltooid is.

Evenementen

Raadslid Leo Miezenbeek van Gemeentebelangen Zandvoort denkt dat wanneer de gemeente enkele aanpassingen doet met de ruimtelijke inrichting van het Raadhuisplein dat deze beter geschikt is voor het houden kleinschalige evenementen. Dat moeten volgens het raadslid vooral evenementen zijn die een dorps karakter hebben zoals het makreel roken, kleinschalige muziekevenementen en het houden van de week- en jaarmarkten.

Verkeersmaatregelen

Zo denkt Miezenbeek dat voor deze evenementen haast geen verkeersmaatregelen meer getroffen hoeven worden. ,,De muziektent kan meer en beter benut worden en hoeft niet te worden verplaatst”, stelt het raadslid namens Gemeentebelangen Zandvoort.

Tweerichtingsverkeer

De dorpspartij denkt ook dat de gemeente de Grote Krocht moet inrichten voor tweerichtingsverkeer. Dat levert volgens Miezenbeek als bijkomend voordeel dat een vermindering van de onevenredige verkeersoverlast van de Koninginneweg tussen Prinsesseweg en Haarlemmerstraat op. Nu is het volgens het raadslid door het omdraaien van de rijrichting van de Grote Krocht daar wel sprake van.

Voorbereidende werkzaamheden

GBZ vindt¬†het jammer als de gemeente over de inrichting van het Raadhuisplein pas gaat nadenken, als de voorbereidende werkzaamheden voor de bouw zijn afgerond en erger als de bouw is. ,,Deze kostbare tijd mag niet verloren gaan in de planning. Tenslotte vergt de uitvoering ook tijd”, schrijft Miezenbeek aan het college.

Reacties