VriendenLoterij verrast Bettina uit Zandvoort

Foto: Jurgen Jacob Lodder

De VriendenLoterij heeft de Zandvoortse Bettina Sandbergen-Van Veen verrast. De Stichting Metakids heeft een tijdje terug een aanvraag gedaan bij het VriendenFonds voor een volledig verzorgde dag in Thermen Bussloo. Op het moment dat VriendenLoterij-ambassadeur Irene Moors op de stoep staat, weet Bettina dat er iets gaat gebeuren wat met de Thermen te maken heeft.Niet alleen

Het overkomt Bettina niet alleen. Ook vrijwilliger Anja krijgt een bezoek van Irene Moors. ,,Anja en Bettina hebben allebei een dochter met de ziekte van Zellweger, een metabole ziekte. Beide kinderen zijn doof en (praktisch) blind en hebben een intensieve verzorging nodig. Anja en Bettina zetten zich naast de zorg voor hun gezin al jaren vrijwillig in voor Metakids”, zegt Nathalie Michielsens, ‎directeur bij Metakids.

Fondsenwerven

Volgens Michielsens bedenken beide vrouwen acties om zoveel mogelijk fondsen te werven voor de stichting. ,,Anja en Bettina hebben veel steun aan elkaar. En wij vinden bij Metakids dat zij wel eens in het zonnetje mogen worden gezet. Dankzij het VriendenFonds konden zij genieten van een volledig verzorgde dag in een welness centrum. Daar zijn wij de VriendenLoterij heel dankbaar voor”, klinkt het uit de mond van de directeur van de stichting.

Fotoshoot met gezin

Aan het einde van de dag staat het gezin van Bettina als verrassing klaar en worden zij mooi op de foto gezet door een professionele fotograaf. Terugkijkend op de dag zegt Bettina dat zij heerlijke dag heeft gehad. ,,Het voelde als een week vakantie. Ik kijk er met zoveel plezier op terug”, klinkt het blij uit de mond van Bettina.

Te zien bij RTL 4

Komende zondag is bij RTL 4 te zien hoe de VriendenLoterij Bettina verrast heeft. Dat gebeurt in het programma ‘VriendenLoterij De Winnaars’.

VriendenFonds vervult hartenwensen

Het hele jaar kunnen goede doelen, clubs en verenigingen verbonden aan de VriendenLoterij en andere organisaties met een sociaal belang behartigende instelling een aanvraag doen bij het VriendenFonds om iemand binnen de organisatie een steuntje in de rug te geven of in het zonnetje te zetten. Het VriendenFonds beoordeelt de aanvragen en schenkt een aantal organisaties een financiële bijdrage om de hartenwens van deze persoon te realiseren. www.vriendenloterij.nl/vriendenfonds

Bron: VriendenLoterij

Foto’s: Jurgen Jacob Lodder

Reacties