Sociaal Zandvoort wil meer duidelijkheid over oplaadpaal

Foto: Jaap Koper

Sociaal Zandvoort wil toch meer duidelijkheid over de oplaadpaal bij de Blauwe Flat in de Flemingstraat. Eerder heeft bijzonder raadslid Sanne Kol van Sociaal Zandvoort al vragen gesteld aan het Zandvoortse college over de paal.

Moeite

Het college heeft op de vragen van Kol antwoord gegeven, maar raadslid Willem Paap van Sociaal Zandvoort heeft daar moeite mee. Volgens Paap heeft het college in een brief aan de raadsfractie gesteld dat de oplaadpaal bij de Blauwe Flat in de Flemingstraat de beste plaats om de paal daar neer te zetten.

Minder validen en senioren

Volgens Paap is dit een flat die juist bedoeld is voor mindervaliden en senioren. Het raadslid vindt dat het college mensen die slecht ter been zijn wel veertig tot honderdtal meters extra laat lopen, omdat de laadpaal twee tot drie parkeerplaatsen opslokt. Volgens Paap kunnen sommigen dat gewoonweg niet of hebben er grote moeite mee hebben om die afstand te overbruggen.

Parkeerplekken

Verder zegt hij dat deze flat heeft al niet teveel parkeerplekken heeft. Het raadslid van Sociaal Zandvoort telt vijftien parkeervakken voor de deur waarvan één met een vak voor invaliden. ,,Door het besluit van u als college, zijn het er nu nog maar twaalf”, stelt Paap in zijn aanvullende vragen aan het college.

Vomar

De oplossing ligt volgens hem om de oplaadpaal op het parkeerterrein bij de Vomar te plaatsen. Paap denkt dat dit een betere oplossing is. Een andere locatie voor de paal is de Rode Flat aan de Flemingstraat. Ook aan de overkant van de blauwe flat zijn volgens Paap mogelijkheden tot plaatsing van laadpalen. ,,Wij hebben het gevoel dat u bij plaatsing niet goed nagedacht heeft welke impact dit heeft bij bewoners van de blauwe flat”, schrijft Paap in zijn brief aan het college.

Bezwaar

Verder is het Paap het een doorn in het oog dat in de publicatie geen melding is gemaakt van de mogelijkheid bezwaar te maken. ,,Er staat wel een tekst over bezwaar, maar die verwijst naar de besluiten die er boven staan, en niet onder het verkeersbesluit. U weet, net als wij, dat 95% dat niet lezen”, schrijft Paap aan het college.

Reacties