British Festival centraal tijdens komend Pop Up weekend

Foto: PR VVV Zandvoort

Het British Festival volgens de beste Britse traditie is het centrale thema tijdens het komende Pop Up weekend. Dat is de bedoeling van een concept wat medewerkers van de VVV Zandvoort en de gemeente Zandvoort hebben ontwikkeld. Eerder heeft de Zandvoortse VVV met de gemeente dat idee al uitgerold tijdens een informatie avond over het Pop Up weekend.

Traditie

Tijdens het weekend van 7,8 en 9 juli is in Zandvoort het ‘British Festival: in a great British tradition’. Volgens de VVV en de gemeente is dit het eerste evenement wat de medewerkers van zowel VVV als gemeente hebben neergezet.

Team

Voor dit festival is een speciaal Pop Up Zandvoort-team opgericht die ook bestaat uit medewerkers van de eerder genoemde organisaties. De bedoeling is dat medewerkers in samenwerking met Zandvoortse ondernemers de activiteiten in dat weekend verder gaan uitrollen.

Informatieavond

De eerste plannen voor het British Festival in Zandvoort aan Zee zijn in februari tijdens een informatieavond al wereldkundig gemaakt. Op die speciale ondernemersavond van maandag 6 februari hebben de VVV en de gemeente Zandvoort het concept door het Pop Up Zandvoort-team gepresenteerd.

Aanmelden

Daarna is er de mogelijkheid geweest dat ondernemers zich kunnen aanmelden om de organisatie van diverse deelactiviteiten voor het festival op zich te nemen. Vele ondernemers hebben activiteiten opgepakt uit het door het Pop Up-team ontwikkelde concept of zijn met eigen Britse ideeën gekomen.

Organisatie

Dat het niet helemaal van zelf gaat, blijkt wel wat de verschillende medewerkers voor het komende Pop Up weekend hebben gedaan. Achter de schermen is hard gewerkt bij het optuigen van het British Festival. De huisstijl is bepaald, social media kanalen zijn aangemaakt en de eerste stappen naar een speciale website zijn gemaakt.

Externe partners

Daarnaast is het Pop Up-team Zandvoort een samenwerking aangegaan met externe partners. Zo juicht volgens het team de toeristische organisatie Visit Britain voor Groot-Brittannië het evenement van harte toe en wil graag samenwerken. Op korte termijn komt een speciale website voor het British Festival met daarop het programma en de verhalen achter de activiteiten.

Updates

Op de website van de VVV Zandvoort en in de tussentijd ook op de Facebookpagina van British Festival Facebook zijn er nieuwtjes en updates. Het Pop Up-weekend heeft zich van een weekend waarin ‘alles mag’ doorontwikkeld naar een evenement met meer creatieve kansen voor ondernemers met een grootschaliger karakter. Als het aan de organisatoren ligt, zal deze benadering ook voor toekomstige evenementen plaatsvinden.

Bron: VVV Zandvoort.

Reacties