StudieMax doet huiswerkbegeleiding in Bibliotheek Zandvoort

Foto: PR Bibliotheek Zandvoort

De Bibliotheek Zandvoort gaat met StudieMax huiswerkbegeleiding aanbieden. Vanaf woensdag 3 mei geeft deze stichting elke woensdagmiddag van 13.00 tot 17:00 uur bijles aan leerlingen van de basisschool in de Zandvoortse bibliotheek aan de Louis Davidscarré 1 in Zandvoort.

Minder daadkrachtig

De Stichting StudieMax verzorgt in Nederland onder meer bijlessen voor kinderen van financieel minder daadkrachtige ouders. De bijlessen zijn niet alleen voor deze doelgroep want de stichting wil ook de tijd nemen voor elke leerling.

Extra begeleiding

Zo krijgt StudieMax elke dag het verzoek van ouders om hun kinderen aan te melden voor extra huiswerkbegeleiding in de bibliotheek. Volgens de stichting gaat het soms mis op school, maar is de begeleiding ook bedoeld voor een extra steuntje in de rug.

Aandachtspunten

De werkwijze van de stichting is dat zij drie aandachtsgebieden aangeven. Daar gaat de stichting dan mee aan de slag. Zo komt een kwart van de StudieMax-leerlingen voor taal en bijna driekwart van de StudieMax-leerlingen komt voor rekenen of begrijpend lezen. Studievaardigheden, een echt onderdeel van de bovenbouw, wordt door praktisch alle achtstegroepers als struikelblok ervaren.

Aandacht

Aan alle onderdelen besteedt StudieMax veel aandacht. Volgens cijfers van de stichting, heeft meer dan 75% van de leerlingen zijn of haar middelbare schooladvies kunnen verstevigen of kunnen verbeteren.

Vertrouwd

Voor veel kinderen is de Bibliotheek een vertrouwde omgeving met lees- en studieboeken en directe toegang tot informatie. StudieMax werkt bij leerlingen in het basisonderwijs aan een betere werkhouding en een goede basis om de lesstof die steeds moeilijker wordt te kunnen en willen volgen.

Lesstof

StudieMax gaat terug in de lesstof, werkt met oefenbladen en concrete materialen om de basisstof bij te spijkeren. Naast verbetering van basisvaardigheden en vergroting van het zelfvertrouwen zijn inzet en motivatie (of het gebrek daaraan) punt van aandacht. Tijdens een intakegesprek kijkt StudieMax waar hulp nodig is.

Op www.studiemax.nl is meer te lezen over de huiswerkbegeleiding en hoe ouders hun kinderen kunnen inschrijven. Kijk onder Haarlem bij locatie Zandvoort.

 

Reacties