Rommelmarkt Oud Noord en Oude Halt voetbaltoernooi versterken elkaar

Foto: Jaap Koper

De jaarlijkse rommelmarkt en barbecue van de wijk Oud Noord en het Oude voetbaltoernooi zorgen voor een aardige aanvulling. Zonder dat de organisatoren het van elkaar hebben geweten, zijn de jaarlijkse rommelmarkt in de Potgieterstraat en het voetbaltoernooi op het speelplaatsje aan de Vondellaan communicerende vaten geweest.

Rommelmarkt

De rommelmarkt in Oud Noord aan de Potgieterstraat is het begin van de jaarlijkse barbecue voor buurtbewoners van de Potgieterstraat, Ten Kateplantsoen en de direct omliggende straten. Voor deze rommelmarkt hebben Peter Verswijveren en Bart Botschuuijver iets bijzonders georganiseerd. ,,We hebben een aantal bewoners gevraagd om een multiculturele culinair menu te maken”, vertelt Verswijveren. Het resultaat is dat enkele bewoners met een andere achtergrond hapjes hebben geserveerd uit andere windstreken in de wereld. Het multiculturele culinaire menu is volgens de twee een succes geweest.

Voetbaltoernooi

Zonder dat Verswijveren en Botschuijver het hebben geweten, is de jaarlijkse rommelmarkt samengevallen met het Oude Halt voetbaltoernooi even verderop. Volgens Verswijveren klinkt het mooi om de rommelmarkt vanaf het Ten Kateplantsoen door te trekken naar het Jan Pieter Heyeplantsoen, maar is dat toch minder goed uitvoerbaar. ,,Je zit ,met het verkeer wat de Bilderdijkstraat in rijdt en via de Helmerstraat en daar weer het laatste gedeelte van de Potgieterstraat uit moet”, vertelt hij.

Het jaarlijkse voetbaltoernooi bij de Oude Halt

Geslaagd

Vanuit de mond van Danny Koper die bij het Oude Haltvoetbaltoernooi de zaken goed bij heeft gehouden, is het toch wel geslaagd dat de rommelmarkt op dezelfde dag samen is gevallen met het voetbaltoernooi. ,,Ouders laten hun kinderen voetballen en zijn zelf even de rommelmarkt op geweest”, zegt Koper tevreden. Ook het voetbaltoernooi heeft de nodige belangstelling getrokken. Jaarlijks spelen de buurtploegen voor een goed doel. Dit jaar is de opbrengst voor het Dierentehuis Kennemerland.

Cookieinstellingen