British Festival trekt belangstelling

Foto: PR VVV Zandvoort

Het British Festival met als subtitel ‘In a great British Tradition’ heeft de nodige belangstelling getrokken. Drie dagen lang heeft Zandvoort in het teken gestaan van alles wat met Groot-Brittanië te maken heeft. Volgens de organisatoren heeft het goede weer ook meegewerkt aan het weekend waar zowel inwoners als bezoekers het Engelse leven hebben kunnen opsnuiven.

Opening

Zo heeft een doedelzakband op vrijdagavond direct de toon gezet voor het hele weekend. Bij die gelegenheid is ook de festival vlag van het British Festival gehesen en hebben de viervoudig Beneluxkampioenen van het ballroomdansen het bal geopend. In het centrum hebben de bezoekers aan het festival een ode van het wereldberoemde ‘Top of the Pops’ festival kunnen gadeslaan. Het Holland Casino heeft op de openingsavond van het British Festival in het tkene gestaan van een ‘Classy Night’

Tennisclinic

Wimbledon is afgelopen week begonnen en ook de Zandvoortse tennisvereniging heeft daarop ingespeeld. Zo heeft voormalig toptennisser Sjeng Schalken een tennisclinic gegeven. De banen van de tennisclub aan de Kennemerweg is omgetoverd tot Little Wimbledon en dat is compleet met de welbekende aardbeien en slagroom.

Culinair

Hoewel Zandvoort Culinair al weer een aantal weken eerder is geweest, is er ook een culinaire kant van Groot-Brittannië aan bod gekomen. Met ‘The Taste of Britain’ op het Badhuisplein hebben bezoekers daar zich te goed kunnen doen aan een Early Afternoon Tea, fish ’n chips, een Whisky tasting en tal van andere Britse gerechten en dranken. Alles in een Britse stijl en traditie.

Look left

In de aanloop naar het evenement heeft menigeen ook de woorden ‘Look left’ kunnen zien bij verschillende oversteekplaatsen. Tijdens het weekend hebben twee Britse taxi’s en een Britse bus rondgereden waar bezoekers kosteloos gebruik van hebben kunnen maken. Zo hebben de organisatoren ook nog een festivalkrant gemaakt in de vorm van een tabloid die mensen ook hebben mee kunnen nemen.

Britse bus en taxi in het Zandvoortse centrum

Nieuwe stijl

Het ‘British Festival: in a great British tradition’ is het eerste evenement van Pop Up Zandvoort ‘nieuwe stijl’. Dit gaat uit van het DNA van Zandvoort van Zee: het vermogen om snel in te spelen op actualiteiten en (grote) merken onder het grote publiek te introduceren. Het karakter van Zandvoort komt hierbij naar voren door de connectie tussen strand, centrum, natuur en circuit te maken, waardoor een uniek aanbod voor de bezoekers ontstaat.

Bron: VVV Zandvoort

Cookieinstellingen