Surfen op gevoel op zaterdag 30 september bij Skyline

Foto: cc by sa Methoxyroxy Wikimedia

De Zandvoortse editie van Surfen op gevoel gaat op zaterdag 30 september plaatsvinden bij First Wave Surfschool dat te vinden is bij Skyline Beachbar. Het is bedoeld voor mensen met een visuele beperking.

Tweede keer

Een van de initiatiefnemers is Erik Rijsenbrij van First Wave Surfschool. Erik heeft een broer die een beperkt gezichtsvermogen heeft en op die manier is het idee ontstaan. In Scheveningen heeft Erik Surfen op gevoel al drie keer eerder gehouden. Zandvoort gaat op 30 september de tweede uitgave mee maken. In totaal zijn er dan vijf edities geweest waarbij mensen die met een beperkt zichtvermogen onder begeleiding kunnen surfen in het zeewater bij het strand.

Samenwerking

Erik werkt met zijn First Wave Surfschool daarbij onder meer samen met Eye to Eye van het Rode Kruis. Voor mensen die slechtziend of blind zijn is Surfen op gevoel juist bedoeld om kennis te maken met het surfen. De deelnemers komen uit alle leeftijdscategorieën. Hoewel het surfen ooit eerst de bedoeling is geweest voor de groep van 14 tot en met 25 jaar.

Sociaal

Vooral bij de jongere leeftijdscategorie is het sociale element belangrijk. Volgens Erik krijgen deze groep dan te maken met werk, sport en vrienden. Wat voor mensen met een visuele handicap een hindernis kan zijn voor dit soort dingen, is voor ieder ander mens weer vanzelfsprekend.

Begeleiding

Voor degene die meedoen aan Surfen op gevoel houdt Erik rekening met begeleiding. ,, Er zijn begeleiders op het strand, maar ook in het zeewater zelf”, zegt hij. Het is juist belangrijk dat er een één op één begeleiding is. Op de speciale Facebookpagina van het evenement staat meer informatie.

Opbouw

Ook met de opbouw van de surflessen is rekening gehouden. Die verloopt anders dan bij mensen zonder lichamelijke beperkingen. Bij ‘Surfen op gevoel’ gaat het juist om het gebruik van de andere zintuigen.

Cookieinstellingen