Microsoft bende ook actief in Zandvoort

Een stel Microsoft bende zijn weer actief in Zandvoort. De oplichters die zich voordoen als medewerkers van het softwarebedrijf heeft het vooral gemunt op oudere mensen, meldt NH Nieuws.

Oplichters

De regionale omroep meldt dat een stel oplichters zich voordoen als Microsoft-medewerkers die de hele provincie rondbellen om (vaak oudere) mensen op te lichten. De politie krijgt de laatste tijd steeds meer meldingen binnen over de bende en wil de Noord-Hollanders hierop attent maken.

Werkwijze

De werkwijze van de bende gaat als volgt: De oplichters bellen mensen op en geven aan dat er een virus op hun computer staat en dat zij kunnen helpen om dit op te lossen. Ze spreken vaak gebrekkig Engels. Vervolgens vragen ze hun slachtoffers een programma op hun computer te downloaden, zodat ze op afstand mee kunnen kijken.

Bedrag overmaken

Dan laten de oplichters hun slachtoffer een klein bedrag overmaken om de computer virusvrij te maken. Hierdoor ontvangen ze gelijk alle bankgegevens en kunnen ze hun slag slaan met het plunderen van de rekening van het slachtoffer.

Tientallen meldingen

De politie heeft inmiddels meldingen over de oplichtpraktijken binnengekregen vanuit de hele provincie, bijvoorbeeld Alkmaar, Zaanstad, Haarlem en ook Zandvoort. Afgelopen week zijn er al meldingen van tien personen. De bende lijkt het voornamelijk gemunt te hebben op 65+’ers. In totaal hebben de oplichters al 33.600 euro schade aangericht. Een persoon uit Haarlem is zelfs gedupeerd voor maar liefst 15.000 euro. Een ander voor 4.900 euro.

Waarschuwing

De politie waarschuwt mensen alert te blijven en niet in te gaan op de misleidende verhalen van de oplichters. Mocht u denken dat u te maken heeft met een oplichter: verbreek dan gelijk de verbinding.

Bron: NH Nieuws en Politie.

Cookieinstellingen