Koude douche voor huishoudens in Zandvoort

Afgelopen weekend hebben vooral bewoners uit de wijk park Duinwijk te maken gehad met een koude douche. Volgens NH Nieuws zijn door een lekkage enkele honderden huishoudens in Zandvoort verstoken van warm water  en centrale verwarming geweest.

Koude douche

Het is voor de bewoners uit de woonwijk echt schrikken als zij letterlijk een koude douche krijgen. De woonwijk ligt naast het NS station van Zandvoort, waar ruim honderd huishoudens de energie geleverd krijgen van Ennatuurlijk.

Grote lekkage

Volgens NH Nieuws laat een woordvoerder van het bedrijf weten dat het om een grote lekkage gaat. Door het lek loopt de leiding leeg. Onmiddellijk nadat de eerste melding op zaterdagmorgen rond half acht is binnengekomen, is het bedrijf op zoek gegaan naar de locatie van het lek.

Openbare weg of woning  

,,Dat kan onder de openbare weg of onder een woning zijn”, legt een woordvoerder uit. De woordvoerder van het energiebedrijf vindt het heel vervelend voor de klanten uit de wijk en hoopt dat alles aan het einde van de zaterdag weer functioneert.

Improviseren

Voor de bewoners komt het op improviseren aan om aan warm water te komen. Buurtbewoner Hans Scholten warmt zijn water op via het elektrische fornuis. ,,We zijn gelukkig ontzettend verwend tegenwoordig, maar er zijn ergere dingen. Dus doen we het even op deze manier”, vertelt Scholten aan NH Nieuws.

Buitenshuis

Een andere bewoonster uit de wijk zoekt de oplossing buitenshuis. ,,Wij gaan straks aan het strand een hapje eten en wachten daar rustig af tot het probleem is opgelost”, zegt ze. Het waterbedrijf heeft inmiddels het lek gevonden en zijn de problemen opgelost.

Bron: NH Nieuws.

Cookieinstellingen