Mishandeling voor snoep tijdens Sint Maarten in Zandvoort

Tijdens Sint Maarten in Zandvoort zijn vier meisjes in Zandvoort mishandeld waarbij de groep snoep heeft moeten afstaan aan. Het incident heeft plaatsgevonden op het Raadhuisplein.

Rond 21.10 uur liepen vier jongeren over het Raadhuisplein waarbij even later een nog grotere groep van twaalf tot zeventien jongeren aansloten. De groep dwong de vier meisjes om het opgehaalde snoepgoed af te staan. Toen de vier weigerden werden ze door de groep jongeren mishandeld.

Een van de meisjes wist te ontkomen, maar drie andere meisjes van 14 en 15 jaar konden niet wegkomen. De daders hebben het tafereel met hun telefoons vastgelegd.

Angst
De slachtoffers hebben geprobeerd nog weg te komen, maar de daders hebben hen gevolgd, waarbij ze de drie opnieuw hebben mishandeld. Bij het vluchten zijn de meisjes over de Grote Krocht langs de supermarkt en de Hogeweg gegaan. Daarna zijn ze overgestoken naar de Brederodestraat, waar de daders er vandoor gingen.

De meisjes zijn geschrokken en erg bang geworden door de aard van de mishandelingen. Ze hebben aangifte gedaan en de politie is een groot onderzoek gestart.

Getuigenoproep
Bij de groep zaten ongeveer vier jongens met fietsen, de rest van de groep bestond vooral uit meisjes. De daders hebben de mishandeling gefilmd met hun mobiele telefoon. Van drie daders zijn de signalementen bekend.

  • Dader 1:
    Meisje
    1.68 m
    blond haar
    donkerbruine wenkbrauwen
    blauw-grijze ogen.
    Zij zou een ‘Airforce’ jas dragen met een capuchon.
  • Dader 2:
    Meisje
    Bruin stijl haar
    Droeg een rode bandana
    Spijkerbroek
  • Dader 3:
    Jongen
    Donkere huidskleur
    Klein van stuk

De politie wil graag getuigen spreken die meer kunnen vertellen over wat er is gebeurd. Heb je iets gezien of kun je meer vertellen over dit incident, bel dan 0900-0044. Liever anoniem? Bel dan 0800-7000.

Cookieinstellingen