VriendenLoterij zet Zandvoortse vrijwilliger Andor Sandbergen in het zonnetje

Foto: VriendenLoterij

De VriendenLoterij heeft de Zandvoortse vrijwilliger Andor Sandbergen in het zonnetje gezet. Voor Andor is het een grote verrassing, maar de Stichting Metakids waar Andor zijn vrijwilligerswerk doet heeft bij de loterijorganisatie een aanvraag gedaan bij het VriendenFonds van de loterij. Het fonds heeft de aanvraag gehonoreerd en daardoor krijgt Andor een diner en een concert met vrienden naar keuze aangeboden.

Twee dochters

Wie Andor in Zandvoort een beetje kent, weet dat zijn oudste dochter Carmen de ziekte van Zellweger heeft. Dat is een zeldzame stofwisselingsziekte. Het is ook de reden waarom Andor zich inzet als vrijwilliger bij Metakids,

Andor met goede vriend Charly Dorsman (l), op zijn arm Dauphine, Georgette Bicker en uiterst rechts vrouw Bettina met oudste dochter Carmen

Belangrijk
Communicatieadviseur Georgette Bicker van Metakids zegt dat Andor het belangrijk vindt dat meer mensen op de hoogte zijn van metabole ziekten en de noodzaak van onderzoek. ,,Immers: hoe eerder er een diagnose is, hoe sneller er kan worden gestart met een behandeling. Ondanks dat de zorg voor Andors zieke dochter een zware wissel op het gezin trekt, zet hij zich al jaren onverminderd in voor Metakids”, zegt Bicker.

Muziek
De grote passie van Andor is muziek. Dat blijkt wel uit een aantal deelnames van popquizen in Zandvoortse kroegen tot de Haarlemse poptempel het Patronaat waar ook regelmatig een popquiz plaatsvindt. ,,Geweldig dus dat wij hem namens het VriendenFonds van de VriendenLoterij mogen verrassen met een geheel verzorgde avond uit met zijn vrienden om te dineren en een concert naar keuze te bezoeken!”, zegt Bicker van Metakids.

Verrast
Andor zelf is blij verrast. ,,Wat gaaf! In 2018 komen veel goede muzikanten naar Nederland, zoals Sting. Die zou ik graag live willen zien. Ik voel me dankbaar en hierdoor echt gewaardeerd”, zegt de vrijwilliger zelf in een reactie.

Stichting Metakids
De Stichting Metakids financiert onderzoek om metabole ziekten (stofwisselingsziekten) behandelbaar te maken bij kinderen. Deze ziekte staat in de top-3 doodsoorzaken van kinderen in Nederland. Bij kinderen die met een metabole ziekte worden geboren, gaat er iets mis in hun chemische ‘fabriek’. Metabole ziekten zijn slopers, letterlijk. Ze maken het lichaam kapot. Veel voorkomende gevolgen zijn verstandelijke en/of lichamelijke achteruitgang, dementie, hartfalen, doofheid, blindheid, ademhalingsstoornissen en jong overlijden.

Hartenwensen
Om die reden vervult het VriendenFonds van de VriendenLoterij hartenwensen van verschillende mensen die zich op vrijwillige basis inzetten voor geode doelen. Het hele jaar kunnen goede doelen, clubs, verenigingen en andere maatschappelijke organisaties een aanvraag doen om iemand in het zonnetje te zetten.

Bron: VriendenLoterij

Reacties