Christmas Carols 2017 levert 815 euro op voor Voedselbank

Foto: I Cantetori Allegri

Het Zandvoortse kamerkoor I Cantatori Allegri heeft met de jaarlijkse kerstactie Carols voor Voedselbank 815 euro opgehaald. Traditiegetrouw verzorgt het koor meerdere kleine optredens in het dorpscentrum van de badplaats. Afgelopen jaar heeft I Cantatori Allegri dat op zaterdag 16 december 2017 gedaan.

Goede doel

Zoals elk jaar gaat de opbrengst die publiek en middenstand geven naar een goed doel. Dit keer hebben publiek en middenstand hebben gul gegeven voor het goede doel.

Minder

Door het stormachtige en regenachtige weer is de opbrengst iets minder geweest dan vorig jaar. Het heeft de middenstanders er weinig van weerhouden om de portemonnee te trekken. De plaatselijke ondernemersvereniging OVZ, Bruna, Kaashuis Tromp, notenzaak Cést Bon en het Haarlemse financieel adviesbureau For Finance zijn daarin resoluut geweest. Voor het kamerkoor is er goede hoop dat ook eind dit jaar 2018 weer een solide opbrengst uit de bus komt.

Actie

I Cantatori Allegri voert al meer dan tien jaar jaarlijks actie voor het goede doel. In het verleden heeft het koor de opbrengsten via Comité Bijzondere Hulp Zuid-Kennemerland gegeven aan ‘de stille armen’. De laatste jaren gaat de opbrengst naar de regionale Voedselbank. Die deelt voedsel uit aan minder bedeelden maar het geld is daarnaast ook van harte welkom om de hele machinerie van de Voedselbank goed te laten werken. Er is immers ook geld nodig voor koeling van het eten, transport en logistieke zaken als telefoon, elektra en verzekering.

Cookieinstellingen