Zandvoortse dorpsomroeper Gerard Kuijper stopt ermee

Foto: Jaap Koper

De Zandvoortse dorpsomroeper Gerard Kuijper heeft zijn ontslag ingediend bij de burgemeester. De reden van zijn vertrek is volgens Kuijper dat hij steeds minder gevraagd wordt om evenementen op te luisteren.

Optelsom

In de Zandvoortse Courant vertelt Kuijper dat hij geen opdrachten vanuit de VVV Zandvoort, het Zandvoorts Museum en de gemeente krijgt. ,,Eigenlijk treed ik alleen maar buiten Zandvoort op”, zegt hij tegen de lokale krant.

Gilde

Ook de opmerkingen die hij van het gilde krijgt, zitten Kuijper dwars. Zo zegt de opgestapte dorpsomroeper dat leden van het gilde liever Zandvoort te willen overslaan omdat het oubollig zou zijn. ,,Dan houdt het voor mij op”, zegt Kuijper tegen de Zandvoortse Courant.

Opvolger

Kuijper komt op Koninginnedag 2010 als opvolger van de dan 80-jarige Klaas Koper, om de toen levendige traditie in Zandvoort hoog te houden. Met het vertrek van Kuijper staat het jaarlijkse Stads- en Dorpsomroepers Concours in september onder druk.

Bang

Tegen NH Nieuws zegt de oud-dorpsomroeper bang te zijn dat de traditie van het jaarlijkse Stads- en Dorpsomroepers Concours zal stoppen. ,,Holland Casino wil het niet meer ondersteunen en ook andere sponsoren zijn moeilijk te vinden. Het zou zonde zijn als die traditie verdwijnt”, zegt de gestopte dorpsomroeper tegen NH Nieuws. Afgelopen is het dorpsomroepers concours in Zandvoort nog een groot succes geweest.

Op zoek

Burgemeester Niek Meijer gaat op zoek naar een opvolger voor Kuijper. Of er al gegadigden zijn is niet bekend. Evenmin is het ook bekend of er wel of niet een Stads- en Dorpsomroepers Concours in september zal plaats gaan vinden.

ZFM Zandvoort

Komende zaterdag zal Kuijper nog tekst en uitleg geven over zijn beweegredenen bij de lokale omroep. In het programma ‘Goedemorgen Zandvoort’ zal hij rond half elf daar zijn kant van het verhaal vertellen.

Bron: Zandvoortse courant en NH Nieuws.

article
7367
Dorpsomroeper Gerard Kuijper stopt ermee
De Zandvoortse dorpsomroeper Gerard Kuijper heeft zijn ontslag ingediend bij de burgemeester. De reden van
https://zandvoort.nieuws.nl/nieuws/7367/zandvoortse-dorpsomroeper-gerard-kuijper-stopt-ermee/
2018-02-01T11:13:47+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/391/2017/09/23200606/Stads-en-dorpsomroepersconcours-2017-Hoofdfoto-Jaap-Koper.jpg
dorpsomroeper, Gerard Kuijper, Niek Meijer, stads- en dorpsomroepersconcours
Nieuws